Real Mallorca verrast Girona in kwartfinales van Spaanse beker

Abdon Prats en Vedat Muriqi vieren de tweede goal van Real Mallorca
Abdon Prats en Vedat Muriqi vieren de tweede goal van Real MallorcaAFP
Girona heeft de goede lijn in de competitie niet kunnen doortrekken in de Copa del Rey. De koploper van La Liga ging in de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi onderuit bij Real Mallorca, de nummer 15 van de competitie: 3-2.

Girona, met Oranje-international Daley Blind in de basis, keek bij rust al tegen een 3-0-achterstand aan. Mallorca-middenvelder Cyle Larin opende de score in de 21e minuut, waarna Abdón Prats even later de voorsprong verdubbelde. De spits maakte 10 minuten voor rust vanaf de strafschopstip zijn tweede treffer van de avond.

Na twee gele kaarten voor Antonio Sánchez van Mallorca en een benutte strafschop van Girona-aanvoerder Cristhian Stuani (3-1) in de 68e minuut kregen de bezoekers weer hoop. De 3-2 van oud-PSV'er Sávio viel echter pas in de laatste minuut van de blessuretijd.

Mede dankzij een treffer van debutant Sheraldo Becker plaatste Real Sociedad zich dinsdag al voor de halve finales, na een zege bij RC Celta (1-2). FC Barcelona speelt later op woensdag nog bij Athletic Club, waarna Atlético Madrid en Sevilla donderdag de laatste wedstrijd in de kwartfinale spelen.