Bart van Hintum beëindigt carrière met aanslag en rode kaart op dramatische avond ADO

Bart van Hintum kreeg de rode kaart in zijn laatste wedstrijd voor ADO
Bart van Hintum kreeg de rode kaart in zijn laatste wedstrijd voor ADOProfimedia
Bart van Hintum heeft in zijn laatste wedstrijd op profniveau een rode kaart gekregen na een flinke tackle op Lazaros Lamprou in de 83e minuut. De Griekse aanvaller, die de zevende goal van Excelsior maakte in voor de bezoekers een gigantische afgang, daagde zijn tegenstanders al een paar keer uit met frivool spel.

Van Hintum kon het niet meer aanzien en zette zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een vliegende tackle in bij de zijlijn. Het was duidelijk een overtreding uit frustratie en scheidsrechter Jeroen Manschot kon weinig anders doen dan de rode kaart trekken.

Van Hintum begon zijn profcarrière in het seizoen 2010/11 bij Dordrecht, waar hij tot vier officiële wedstrijden kwam. Hij staat vooral bekend om zijn periodes bij PEC Zwolle: 2011 – 2016 & 2022 – 2024. Naast een jaar ADO Den Haag speelde Van Hintum ook voor Gaziantepspor (Turkije), Heracles Almelo en FC Groningen.

Finale

ADO Den Haag werd door de gecombineerde 9-2 nederlaag met duidelijke cijfers uitgeschakeld. Excelsior neemt het in de finale op tegen NAC Breda. De winnaar speelt volgend jaar Eredivisie.