Supporters ADO verlaten uitvak na grote achterstand, gooien vuurwerk, wedstrijd gestaakt

Vuurwerk op het veld gegooid vanuit het uitvak
Vuurwerk op het veld gegooid vanuit het uitvakProfimedia
Een groot deel van de uitsupporters van ADO Den Haag heeft al na een half uur het Van Donge & De Roo Stadion verlaten tijdens de play-off-wedstrijd tussen Excelsior en de ploeg van trainer Darije Kalezic. Op dat moment stond het 3-0 in het voordeel van de Rotterdammers, die vijf minuten voor rust ook nog een vierde doelpunt scoorden. Daarop gooiden de paar overgebleven 'fans' massaal vuurwerk op het veld, waarop arbiter Jeroen Manschot onmiddellijk staakte.

Supporters van ADO toonden bij het weggaan ook een spandoek met daarop de tekst Trainer zoekt "winnende" tactiek, schijt aan spelers en publiek? Het vuurwerk liet behoorlijke gaten achter in de mat. De ongeregeldheden leken gecoördineerd en vooraf bedacht door de uitsupporters, wiens woede zich voornamelijk op trainer Kalezic richtte.

Bij het onderbreken stond het reeds 4-0. Excelsior speelde hun opponent helemaal zoek, ondanks dat de Hagenezen hadden gekozen voor vijf man achterin. De aanpassing zorgde echter voor verwarring en de thuisploeg speelde drie doelpunten heerlijk uit met tweemaal Troy Parrott als eindstation. De van Tottenham Hotspur gehuurde Ier schoot vervolgens ook nog raak vanaf elf meter. Couhaib Driouech kreeg de 4-0 op zijn naam.

Er is gekozen om de rust eerder te laten beginnen, de resterende minuten uit de eerste helft zullen na de pauze gespeeld worden. De wedstrijd zal rond 21.30 uur hervat worden met een leeg uitvak.