Chelsea na ruime thuiszege op Middlesbrough naar finale League Cup

Anfernee Dijksteel van Middlesbrough in duel met Levi Colwill van Chelsea
Anfernee Dijksteel van Middlesbrough in duel met Levi Colwill van ChelseaAFP
Chelsea heeft zich geplaatst voor de finale van de League Cup. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino was in het tweede duel van de halve finale veel te sterk voor Middlesbrough: 6-1. De middenmoter uit het Championship, het tweede niveau van Engeland, had de eerste wedstrijd nog met 1-0 gewonnen.

Chelsea, de nummer 9 van de Premier League, besliste het tweeluik al in de eerste helft. Middlesbrough-aanvoerder Jonathan Howson liep een voorzet van Raheem Sterling in zijn eigen doel, waarna Enzo Fernández het eindstation was van een mooie aanval. Axel Disasi en Cole Palmer voerden de score voor rust op, 4-0.

Palmer maakte in de 77e minuut zijn tweede treffer, waarna oud-PSV'er Noni Madueke via het been van de Nederlandse verdediger Rav van den Berg de 6-0 binnenschoot. Morgan Rogers deed in de 88e minuut wat terug, 6-1. Anfernee Dijksteel viel na rust in bij Middlesbrough.

De andere halve finale gaat tussen Fulham en Liverpool. Zij spelen woensdag in Londen hun tweede duel. De eerste wedstrijd in Liverpool eindigde in een 2-1-zege voor de koploper van Engeland.