Xavi sluit goed af en wint laatste wedstrijd van seizoen als trainer van Barcelona

Xavi in de dug-out tijdens zijn laatste wedstrijd als trainer
Xavi in de dug-out tijdens zijn laatste wedstrijd als trainerProfimedia
Xavi heeft zijn laatste wedstrijd als trainer van FC Barcelona gewonnen. Uit bij Sevilla werd het 2-1 voor Barça, waar Xavi vertrekt.

In de eerste helft kwam Barcelona op voorsprong. Spits Robert Lewandowski maakte 0-1 voor de Catalanen. Een kwartier later maakte Youssef En Nesyri de gelijkmaker.

Na rust pakte Barcelona opnieuw de leiding. De 21-jarige middenvelder Fermín López tekende voor de 1-2 en zette daarmee de eindstand op het bord.

Opvolger

Barcelona, dat Xavi heeft laten weten dat hij aan het einde van het seizoen weg moet, eindigt nu tweede achter kampioen Real Madrid. Sevilla besluit het seizoen op plek dertien in La Liga.

De Duitser Hansi Flick wordt vaak genoemd als opvolger van Xavi. De club heeft dat nog niet officieel bevestigd.