Club Brugge pakt 19e Belgische titel na gelukkig gelijkspel tegen Cercle

Simon Mignolet viert de titel van Club Brugge met de eigen fans
Simon Mignolet viert de titel van Club Brugge met de eigen fansAFP
Club Brugge heeft zich voor de negentiende keer verzekerd van de landstitel in België. De ploeg van vervangend coach Michiel Jonckheere wist vooraf dat een gelijkspel tegen stadgenoot Cercle genoeg was en sloot een matig duel af met 0-0. Ook Cercle kon leven met dat resultaat, al was het in de slotfase nog dicht bij een treffer. Als nummer 4 in de eindrangschikking van de play-offs mag ook Cercle Europa in.

Club, waar interim-trainer Nicky Hayen geschorst was, was er bij rust nog niet gerust op. Union had in Brussel de leiding genomen tegen Racing Genk, terwijl Anderlecht kort voor rust op voorsprong was gekomen bij Antwerp. Met een nederlaag zou de koploper bij dit resultaat zakken naar de derde plaats.

Hans Vanaken zag kort na rust hoe Cercle-doelman Warleson zijn schot nog net tot corner kon verwerken. Ondertussen was Antwerp op 1-1 gekomen waarmee Anderlecht weer afviel als titelkandidaat. Union verhoogde de druk op Brugge door er 2-0 van te maken tegen Genk.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Daarmee wist Cercle ook dat een punt genoeg was voor deelname aan de Europa League. Toch leek het duel in de 82e minuut een verrassende ontknoping te krijgen. Leonardo Lopes werkte de bal namens Cercle in het doel, waar Club-verdediger Denis Odoi een doelpunt net niet leek te hebben voorkomen. De VAR boog zich erover en die toonde aan dat Lopes kort voordat hij de bal ontving buitenspel had gestaan.