Ten Hag met tiental Manchester United in slotfase onderuit bij FC Kopenhagen

Erik ten Hag staat met Manchester United nu onderaan in de CL-groep
Erik ten Hag staat met Manchester United nu onderaan in de CL-groepProfimedia
Erik ten Hag is met Manchester United tegen een nederlaag in de Champions League aangelopen bij FC Kopenhagen. De Denen wonnen in eigen huis met 4-3 tegen de Engelse ploeg die lang met tien man stond, na een rode kaart voor Marcus Rashford.

Manchester staat door de nederlaag laatste in Groep A. Achter Bayern München dat zich door een 2-1-zege op Galatasaray plaatste voor de achtste finales, hebben Kopenhagen en Galatasaray 4 punten. United heeft er 3.

United begon goed in de Deense hoofdstad. Nota bene Rasmus Højlund, voormalig jeugdspeler van Kopenhagen, opende de score voor de ploeg van Ten Hag. Na een gestopt schot van Alejandro Garnacho tikte de Deen ook nog eens de 2-0 binnen.

Overtreding

Nog in de eerste helft ging het echter mis voor United. Na ingrijpen van de VAR stuurde scheidsrechter Donatas Rumsas Rashford uit het veld na een overtreding op Elias Jelert. Mohamed Elyounoussi schoot even later de 2-1 binnen op aangever van Diogo Gonçalves. In de extra tijd na het lange oponthoud maakte Kopenhagen ook nog gelijk. Na hands van Harry Maguire benutte Gonçalves de strafschop.

In de tweede helft gaf Rumsas ook United een strafschop na hands bij de Denen. Bruno Fernandes zette Manchester opnieuw op voorsprong. Lukas Lerager maakte echter weer gelijk. De jonge invaller Roony Bardghji bezorgde Kopenhagen met een raak schot de zege en maakte de problemen bij Ten Hag en United alleen nog maar groter.