Rally Pacers wordt afgeslagen door Celtics, Lakers verliezen van Hawks

Tyrese Haliburton probeert Jayson Tatum af te stoppen
Tyrese Haliburton probeert Jayson Tatum af te stoppenProfimedia
De Boston Celtics hielden een sterke rally in de tweede helft tegen om de Indiana Pacers met 129-124 te verslaan, terwijl de Los Angeles Lakers opnieuw een nederlaag leden.

De koplopers in de Eastern Conference van de NBA, de Celtics, hadden een voorsprong van 20 punten in de eerste helft in TD Garden tegen een Pacers line-up versterkt door de terugkeer van Tyrese Haliburton. Indiana kwam echter tot leven in het derde kwart en ging 37-25 om kortstondig aan de leiding te komen, voordat de Celtics de wedstrijd weer onder controle kregen en de overwinning in het vierde kwart opeisten.

"Hulde aan Indiana, ze speelden echt heel snel. Ze probeerden ons uit te putten, maar we vonden een manier om te winnen", zei Celtics-ster Jaylen Brown, die eindigde met 25 punten, zes rebounds en vier assists.

Statistieken Celtics - Pacers
Statistieken Celtics - PacersFlashshare

Jayson Tatum leidde de Boston scorers met 30 punten, maar het was de verdedigende kracht van de power forward die hielp om de 37e overwinning van het seizoen te behalen. Tatum kwam met twee belangrijke blocks op het moment dat de Pacers dreigden gelijk te maken. "Elke avond proberen we onze standaard te behouden en verdedigen is daar een onderdeel van", zei Brown over de verdedigende prestatie van Boston.

Alle vijf de Boston starters eindigden in de dubbele cijfers, met Derrick White die 24 punten scoorde terwijl Kristaps Porzingis en Jrue Holiday elk 17 punten toevoegden. Aaron Nesmith leidde Indiana met 26 punten, terwijl Pascal Siakam 23 punten bijschreef. Haliburton keerde terug in de opstelling en scoorde 13 punten met 10 assists en drie rebounds.

Lakers zakken onder 0.500

Elders leden de Los Angeles Lakers een pijnlijke 138-122 nederlaag in Atlanta tegen de Hawks. De Lakers, die maandag in Houston met 135-119 werden verslagen, kregen voor de tweede opeenvolgende avond een zware dobber aan de sterke aanval van de Hawks.

Trae Young eindigde met 26 punten, waaronder zes driepunters, terwijl Dejounte Murray 24 punten scoorde. Bogdan Bogdanovic had een goede wedstrijd vanaf de bank met 18 punten, waaronder 4-uit-9 driepunters. Austin Reaves leidde de Lakers met 28 punten, terwijl LeBron James 20 punten scoorde. De Lakers, die de geblesseerde Anthony Davis missen, zakten na het verlies naar 24-25 en staan negende in de Western Conference.

Statistieken Hawks - Lakers
Statistieken Hawks - LakersFlashshare

Lakers ster James kon zijn frustratie niet verbergen na de laatste uitnederlaag van zijn team. "We kunnen op elke willekeurige avond elk team in de NBA verslaan -- en op elke willekeurige avond kunnen we op onze donder krijgen van elk team in de NBA," zei James. "Dat is waar we staan."

Andere wedstrijden

Op een ander court verlengden de New York Knicks hun recente overwinningsreeks tot acht wedstrijden met een 118-103 overwinning op de Utah Jazz, dankzij 33 punten van Donte DiVincenzo, die negen driepunters maakte.

In Chicago herstelden de Toronto Raptors zich van een achterstand van 16 punten in de eerste helft door de Bulls met 118-107 te verslaan.

Op bezoek in San Fransisco leden de Philadelphia 76ers een 119-107 nederlaag tegen de Golden State Warriors. Stephen Curry scoorde 37 punten, Jonathan Kuminga 26 en Andrew Wiggins 23 voor de Warriors, Tobias Harris voerde de 76ers aan met 26 punten.