Celtics hebben overtime nodig om eerste zege uit het vuur te slepen tegen Pacers

Jaylen Brown en Jayson Tatum waren belangrijk voor de Celtics
Jaylen Brown en Jayson Tatum waren belangrijk voor de CelticsAFP
De Boston Celtics hadden een late rally nodig om overtime af te dwingen tegen de Indiana Pacers voordat ze dinsdag met 133-128 wonnen in de eerste wedstrijd van de Eastern Conference Finals.

Boston's Jaylen Brown schoot een driepunter vanuit de hoek met nog 6,1 seconden te gaan om de stand op 117-117 te brengen en overtime af te dwingen. Daarna maakte Jayson Tatum een cruciale late driepunter om de Celtics naar de overwinning te stuwen en een 1-0 voorsprong in de best-of-seven serie. Tatum was de topscorer van Boston met 36 punten, waarvan 10 in overtime. Hij verzamelde 12 rebounds en vier assists, terwijl Brown 26 punten maakte en Jrue Holiday 28. Indiana, dat zich meerdere keren terugvocht van een grote achterstand, werd aangevoerd door Tyrese Haliburton met 25 punten, 10 assists en drie rebounds en Pascal Siakam met 24 punten, zeven assists en 12 rebounds.

Brown was verre van blij met het optreden van Boston, dat bijna een week vrij had gehad na hun 4-1 seriezege op Cleveland. "Veel ups en downs, ik denk niet dat we op ons best speelden. We lieten de wedstrijd bijna vallen op onze eigen vloer. Dus we moeten beter worden."

Statistieken Celtics - Pacers
Statistieken Celtics - PacersFlashshare

De Pacers kwamen de wedstrijd in na een slopende zevende wedstrijd tegen de New York Knicks op zondag en Boston kwam het snelst uit de startblokken. Terwijl het luide thuispubliek voelde dat Indiana het moeilijk had, maakte Al Horford er met een driepunter van acht meter 12-0 van. De Pacers kwamen terug in de wedstrijd en maakten gelijk met 64-64 bij rust. Een run van 13 punten in het derde kwart bracht Boston op een 87-77 voorsprong, maar opnieuw kwam Indiana terug en met minder dan twee minuten te gaan leidden ze met 115-100.

Dure turnovers

Indiana verloor de bal twee keer in de laatste 30 seconden van de wedstrijd voor de cruciale driepunter van Brown, over de rug van Siakam. Toen Haliburton niet in staat was om een laatste schot te lossen, ging de wedstrijd naar overtime. Een stepback driepunter van Tatum met nog 43 seconden te gaan zette Boston vier punten voor. Nadat Derrick White met nog 25 seconden te spelen de voorsprong uitbreidde naar zes, was de wedstrijd voorbij voor de Pacers. "We konden aan het einde nog een paar plays maken, maar we moeten eerlijk gezegd nog beter worden, maar ik neem de overwinning," zei Brown.

Pacers hoofdcoach Rick Carlisle zei dat het zijn schuld was dat de Celtics de wedstrijd naar overtime lieten gaan. "Het verlies is helemaal mijn schuld. Met nog 10 seconden te gaan in reguliere speeltijd hadden we de time-out moeten nemen, de bal moeten voorgeven en een manier moeten vinden om de bal erin te krijgen, een vrije worp of twee moeten maken en de wedstrijd moeten beëindigen. Maar dat gebeurde niet en we maakten nog wat andere fouten. We weten dat we fouten hebben gemaakt en dat is een gebied waar we moeten verbeteren. We zijn al bijna de hele tweede helft van het jaar een sterk, veerkrachtig team, maar we moeten daarmee doorgaan en donderdagavond hier terugkomen."