Luka Doncic leidt Dallas Mavericks naar tweede zege in Western Conference Finals

Doncic, ster van de Mavs
Doncic, ster van de MavsAFP
De score van Luka Doncic met nog drie seconden op de klok bezegelde Game 2 van de NBA Western Conference Finals in het voordeel van de Dallas Mavericks. Het werd opnieuw een nipte uitoverwinning, 109-108, op de Minnesota Timberwolves en daarmee staan de Mavericks nu op een 2-0 voorsprong in de series.

Doncic, blijft worstelen kampen met een klachten aan zijn linkerknie maar blijft de Mavericks ook aanvoeren, zoals in wedstrijd 2 met 35 minuten waarin hij een geweldige score van 32 punten, 10 rebounds en 13 assists neerzette.

Kyrie Irving schoot 44% (7/16) van het veld met 20 punten en kwam in een foutenlast, die niet alleen zijn minuten beperkte, maar ook zijn wedstrijdtempo.

Het was echter Irving die met nog 10:22 te spelen in de wedstrijd de driepunter scoorde die Dallas voor het eerst sinds een 7-6 run in het eerste kwart een 87-86 voorsprong gaf en vanaf dat moment de wedstrijd veranderde.

De Timberwolves leidden met maar liefst 18 punten in de eerste helft, de reactie van de Mavericks kwam pas in het derde kwart toen ze het gat konden dichten tot zeven. En de beslissing viel in de vierde periode, die ze begonnen met een 8-0 run.

Minnesota verdeelde de aanvallende productie, met vier van de vijf starters die op 12 punten of meer eindigden. Naz Reid, winnaar van de zesde man award, kwam mede door zeven driepunters op 23 punten.

Anthony Edwards had niet zijn beste avond in termen van efficiëntie, hij benutte slechts vijf van zijn 17 pogingen vanaf het veld. De in de Dominicaanse Republiek geboren forward Karl-Anthony Towns maakte 15 punten en scoorde slechts 25 procent vanaf het veld.

De serie gaat zondag verder met de eerste van twee back-to-back wedstrijden in het American Airlines Center in Dallas, Texas. Het team dat als eerste op vier overwinning komt, bereikt de NBA-finale. Boston Celtics en Indiana Pacers strijden in het oosten om het andere ticket.