Mavericks en Pacers zetten stand gelijk in serie, Timberwolves nemen 2-0 voorsprong

Doncic en Irving leidden hun ploeg naar de overwinning op de Clippers
Doncic en Irving leidden hun ploeg naar de overwinning op de ClippersProfimedia
De Dallas Mavericks hebben de tweede wedstrijd van de eerste ronde van de Western Conference play-offs tegen de Los Angeles Clippers met 96-93 gewonnen. Daarmee komt de stand in de serie op 1-1. Luka Doncic maakte in LA 32 punten voor de Mavs.

Mavs @ Clippers

Samen met Kyrie Irving maakte de Sloveen 55 punten voor Dallas, dat met een gelijke stand in de serie aan de thuiswedstrijden in Texas begint. Doncic en Irving kwamen opdagen tijdens het vierde kwart, waarin een 14-0 run de wedstrijd de kant van de Mavs liet op vallen. Afgelopen zondag hadden de Clippers de eerste wedstrijd met 109-97 gewonnen.

Lang keken de Clippers tegen een achterstand aan, maar aan het begin van het vierde kwart pakten ze zowaar een voorsprong van zes punten en leken een nieuwe thuisoverwinning te boeken. Maar het tandem Doncic-Irving dacht daar anders over en bezorgde de Mavs de zege.

Mavs @ ClippersNBA

Doncic eindigde met 32 punten, negen assists en zes rebounds, terwijl Irving tot 23 punten, zes rebounds, drie assists en drie steals kwam.

“We moesten het laten zien in de tweede wedstrijd, weet je, de eerste was niet onze beste,” zei Doncic. “We hebben moeten bewijzen dat we ze aankunnen,” vervolgde hij voordat hij de loftrompet stak over teamgenoot Irving. “Het is geweldig om hem in het team te hebben. Hij helpt me zeer. Een geweldige kerel en ik ben blij dat hij hier is.”

Suns @ Wolves

Elders maakte Jaden McDaniels 25 punten voor de Minnesota Timberwolves, die met 105-93 veel te sterk waren voor de Phoenix Suns en een 2-0 voorsprong in de serie pakten. Indiana won met 125-108 van Milwaukee en zette de stand in hun serie op 1-1.

McDaniels was een van de vijf basisspelers die in de dubbele cijfers eindigde en de nummer drie van de Western Conference kwam op twee overwinningen van een plek in de volgende ronde. Toch was het de verdediging die de Wolves de overwinning brachten. Kevin Durant en Devin Booker werden in de tang gehouden.

Suns @ WolvesNBA

Booker kon de wedstrijd niet volmaken nadat hij in het vierde kwart zijn zesde persoonlijke fout maakte terwijl de Suns eerder al Grayson Allen zagen uitvallen met een enkelblessure. Phoenix kwam in de tweede helft niet verder dan 42 punten. Minnesota maakte 31 punten als gevolg van 20 turnovers aan de kant van de Suns, die andersom slechts twee punten maakten na 14 turnovers.

“We hebben dit jaar problemen gehad met balbezit en die staken vanavond weer de kop op,” zei Suns-coach Frank Vogel.

McDaniels werd de topscorer bij de thuisploeg, hij maakte 25 punten, pakte acht rebounds en gaf drie assists. Rudy Gobert en Mike Conley waren ieder goed voor 18 punten. Anthony Edwards kwam tot 15 punten, acht assists en drie rebounds, terwijl Karl-Anthony Towns 12 punten maakte.

“We hebben veel jongens die de bal in het mandje kunnen leggen,” zei Minnesota-coach Chris Finch. “We maken op dit moment de correcte plays.”

Pacers @ Bucks

In Milwaukee smeet Pascal Siakam 37 punten binnen voor de Pacers, die een indrukwekkende zege op de Bucks boekten en de stand in de serie gelijkzetten.

Siakam eindigde met 11 rebounds en zes assists terwijl Myles Turner goed was voor 22 punten en Andrew Nembhard nog eens 20 punten toevoegde voor de Pacers.

“Je maakt hem niet snel gek,” zei Pacers-coach Rick Carlisle over Siakam. “Hij speelt in zijn eigen tempo. Hij was geweldig vanavond. Hij is een unieke speler. Je ziet dat hij veel ervaring heeft en hij had een aantal hele belangrijke acties… zijn ervaring is onmisbaar voor ons.”

Pacers @ BucksNBA

Milwaukee begon goed aan de wedstrijd, met Damian Lillard die, in afwezigheid van Giannis Antetokounmpo, een groot gedeelte van de punten voor zijn rekening nam. Maar de 34 punten van Lillard waren niet voldoende om de Pacers af te houden. Indiana pakte net voor rust de voorsprong en liep in het vierde kwart weg tot een voorsprong van 23 punten.

“Credits voor hun. De druk die ze zetten zorgde ervoor dat wij het moeilijk hadden om te schieten,” zei Bucks-coach Doc Rivers. “Ze speelden met ons. Zij waren fysiek de betere.”

Wedstrijd nummer drie is aanstaande vrijdag in Indianapolis.