Jokic helpt Nuggets voorbij Warriors en Giannis zegeviert met Bucks over 76ers

Nikola Jokic probeert langs Draymond Green te schieten
Nikola Jokic probeert langs Draymond Green te schietenAFP
Nikola Jokic plaatste zijn 18e triple double van het seizoen en leidde regerend NBA-kampioen Denver Nuggets zondag met 119-103 voorbij de Golden State Warriors.

De 29-jarige Servische center, tweevoudig NBA Most Valuable Player, had 32 punten, 16 rebounds en 16 assists plus vier steals, terwijl Jamal Murray 27 punten toevoegde voor de NuggetsKlay Thompson kwam van de bank om de Warriors aan te voeren met 23 punten, maar geen enkele in de tweede helft, terwijl Stephen Curry er 20 aan toevoegde in de matchup van de afgelopen twee NBA-titelwinnaars.

"Ze zijn letterlijk de Warriors. Ze zijn kampioenen. Ze zijn een moeilijk team om te verslaan", zei Jokic. "Maar 103 punten in deze arena is echt goed voor onze verdediging." Het was Jokic's derde wedstrijd in zijn carrière met ten minste 30 punten, 15 rebounds en 15 assists -- hij passeerde Wilt Chamberlain voor de op een na meeste in de NBA-geschiedenis achter Oscar Robertson. Het was zijn zesde wedstrijd met 15 rebounds en 15 assists en daarmee passeerde hij Magic Johnson voor de vierde plaats op die all-time lijst.

Statistieken Warriors - Nuggets
Statistieken Warriors - NuggetsFlashshare

Jokic, die 13 van de 24 schoten raakte, werd ook de eerste NBA-speler met 14 rebounds en 14 assists in drie opeenvolgende wedstrijden. Thompson had 16 punten in het eerste kwart met 4-uit-6 driepunters, maar de Nuggets (39-19) sloten het tweede kwart af met een 14-0 run om gelijk te komen op 61-61 bij rust, waarna ze een 14-0 run namen vroeg in het derde kwart om de leiding te nemen.

"Die 14-0 run aan het eind van het tweede kwart, toen we de wedstrijd weer onder controle hadden en we 10 punten voor stonden in het derde kwart, ik denk dat dat ons heeft geholpen om de controle over te nemen en we hebben de wedstrijd daarna gecontroleerd", zei Jokic. Het was Denver's zevende overwinning op rij tegen Golden State (29-27) en 10e in hun laatste 11 wedstrijden.

Giannis doet Sixers de das om

In Philadelphia scoorde de Griekse ster Giannis Antetokounmpo 30 punten, pakte 12 rebounds en gaf negen assists om de Milwaukee Bucks met 119-98 te leiden in de overwinning op de 76ers. De nieuwe Bucks-coach Doc Rivers boekte een overwinning op zijn voormalige club, de 76ers hadden Rivers afgelopen mei ontslagen na drie seizoenen leiding te hebben gegeven aan de franchise. Milwaukee nam Rivers vorige maand aan om de ontslagen Adrian Griffin te vervangen. "Het was geweldig", zei Rivers over zijn terugkeer. "Ik heb hier drie goede jaren gehad. Ik heb genoten van mijn verblijf. Dit was goed. Er waren een paar hilarische opmerkingen."

Statistieken 76ers - Bucks
Statistieken 76ers - BucksFlashshare

Damian Lillard voegde 24 punten, negen assists en zeven rebounds toe, terwijl Malik Beasley 20 punten toevoegde. De Bucks raakten 43 van de 79 schoten van de vloer (54,4%) en hielden de Sixers op 36 van de 97 (37,1%) schoten. Milwaukee nam een 69-48 voorsprong in de rust en bleef de leiding houden tot het einde, ondanks wat haperingen in de tweede helft.

"We kwamen op en speelden hard in de eerste twee kwarten", zei tweevoudig NBA MVP Antetokounmpo. "In het derde kwart waren we een beetje slordig. Maar in het vierde kwart denk ik dat we het beste werk leverden door elkaar te vinden en aanvallend de juiste plays te maken." De Sixers, spelend zonder de geblesseerde regerend NBA MVP Joel Embiid, hadden 24 punten van Tyrese Maxey.

Andere wedstrijden

In Houston scoorde Shai Gilgeous-Alexander van Oklahoma City 36 punten en de Thunder wonnen hun vijfde opeenvolgende wedstrijd door gastheer Rockets met 123-110 te verslaan en met 40-17 de leiding in de Western Conference te delen met Minnesota.

In Phoenix scoorde Grayson Allen 24 punten en Kevin Durant voegde er 22 aan toe om de Suns met 123-113 voorbij de Los Angeles Lakers te leiden. LeBron James voerde de Lakers aan met 28 punten, 12 assists en zeven rebounds, terwijl Anthony Davis 22 punten en 14 rebounds had.

Indiana center Myles Turner scoorde 33 punten om de gastheer Pacers over de Dallas Mavericks te leiden met 133-111. De Mavs zagen hun winreeks van zeven games verbroken worden ondanks 33 punten voor Luka Doncic en 29 van Kyrie Irving.

Jarrett Allen van Cleveland had 22 punten en 12 rebounds om de 114-105 overwinning van de Cavaliers op de Washington Wizards te leiden.

DeMar DeRozan scoorde 24 punten om de Chicago Bulls te leiden in een 114-106 overwinning op de New Orleans Pelicans

De Finse forward Lauri Markkanen scoorde 26 punten in Utah Jazz' 128-109 thuisoverwinning op de San Antonio Spurs.

De Atlanta Hawks versloegen het bezoekende Orlando Magic met 109-92 dankzij Dejounte Murray's 25 punten, 11 assists en negen rebounds, maar de Hawks verloren topscorer Trae Young voor minstens vier weken vanwege een operatie dinsdag om een gescheurde linker pinkband te repareren.

Portland Trail Blazers 80-93 Charlotte Hornets

Los Angeles Clippers 107-123 Sacramento Kings