Celtics en Mavs winnen wederom, Curry en Jokic schrijven geschiedenis

Curry maakte zijn 6000e assist
Curry maakte zijn 6000e assistProfimedia
De Boston Celtics en Dallas Mavericks gingen verder waar ze mee bezig waren voordat de NBA even stillag vanwege het All-Star Weekend. Beide teams wonnen hun zevende wedstrijd op rij.

Luka Doncic maakte 41 punten met negen rebounds en 11 assists terwijl Kyrie Irving tot 29 punten kwam voor de Mavs, die met 123-113 te sterk waren voor Phoenix Suns.

Celtics @ Bulls

Derrick White scoorde 28 punten en Jayson Tatum 25 voor de Celtics, die in het derde kwart de macht grepen tijdens de 129-112 overwinning op de Bulls in Chicago.

In het eerste kwart leek het een eitje te worden toen de koploper een voorsprong van 16 punten pakte, maar de Bulls kwamen in het tweede kwart terug en hadden een voorsprong van drie bij rust.

Celtics @ BullsNBA

White en Tatum maakten beiden vijf driepunters voor de Celtics, die in totaal 23 keer vanaf achter de lijn raakschoten.

Nikola Vucevic was de topscorer bij Chicago met 22 punten en 14 rebounds, maar de Bulls hadden geen antwoord op de behoudende Celtics in het tweede bedrijf.

Suns @ Mavs

In Dallas stonden de Mavericks ook met drie punten achter bij rust. Het derde kwart begon met een 16-0 run voor de thuisploeg, die niet meer in problemen kwam.

“De wedstrijd na een All-Star-onderbreking is altijd lastig,” zei Doncic. “We speelden tegen een geweldige tegenstander, maar we kwamen opdagen.”

Devin Booker maakte 35 punten en Kevin Durant 23 voor Phoenix.

Suns @ Mavs
Suns @ MavsNBA

Maar de Suns konden het niet volhouden tegen de Mavs. Irving bracht Dallas vroeg in het tweede kwart met een prachtige actie op een voorsprong van dubbele cijfers.

Door de overwinning komen de Mavs op gelijke hoogte met Phoenix (33-23) en staan boven ze door de tiebreaker.

“Het was een hele belangrijke wedstrijd,’ zei Doncic nadat zijn ploeg op een plaats die recht geeft op play-offs is gekomen. “We moeten klaar zijn voor de volgende wedstrijd en zo doorgaan.”

Wizards @ Nuggets

In Denver schreef Nuggets-ster Nikola Jokic wederom een stukje geschiedenis door tijdens de 130-110 overwinning op Washington de derde speler ooit te worden die tegen iedere tegenstander een triple-double wist te maken.

Jokic ging 10-uit-10 vanaf de vloer en kwam tot 21 punten, 19 rebounds en 15 assists.

Wizards @ NuggetsNBA

“Als ik stop, laat ik wel iets achter,” zei hij nadat hij zich in het rijtje met LeBron James en Russell Westbrook wist te plaatsen.

Belangrijker voor de regerend kampioen is dat het na drie nederlagen eindelijk weer eens wist te winnen. “Dit hadden we nodig,” voegde Jokic toe.

Spurs @ Kings

Spurs @ KingsNBA

Het was alweer de 16e triple-double van het seizoen voor Jokic, die daarmee tweede staat achter Domantas Sabonis van de Sacramento Kings. Hij maakte zijn 19e triple-double van het seizoen met 22 punten, 11 rebounds en 11 assists tijdens de 127-122 overwinning op de San Antonio Spurs.

Lakers @ Warriors

Stephen Curry gooide zes driepunters raak voor de Golden State Warriors, die met 128-110 wisten te winnen van de Los Angeles Lakers, die speelden zonder LeBron James.

Lakers @ WarriorsNBA

Curry zette al vroeg de toon voor zes van zijn acht pogingen raak te mikken, inclusief vier driepunters, op weg naar 16 punten in het eerste kwart. Curry gaf acht assists en werd de eerste Warrior ooit die in de reguliere competitie de grens van 6000 slechtte.

Anthony Davis kwam tot 27 punten en had 15 rebounds en werd topscorer bij de Lakers, die na drie overwinningen weer eens verloren.

Clippers @ Thunder

In Oklahoma City maakte Shai-Gilgeous Alexander 31 punten en hij leidde de Thunder naar een 129-107 overwinning tijdens de topper in de Western Conference tegen de Los Angeles Clippers.

Clippers @ ThunderNBA

Lu Dort maakte 19 punten en alle vijf de basisspelers haalden de dubbele cijfers bij de Thunder, die op een overwinning van de westelijke koploper Minnesota kwamen.

Kawhi Leonard maakte 20 punten en Norman Powell 19 vanaf de bank voor de Clippers, die derde staan.

Nets @ Raptors

Nets @ RaptorsNBA

De coachwissel bij Brooklyn gaf nog niet het gewenste effect. In Toronto tegen de Raptors verloren de Nets hun eerste wedstrijd onder coach Kevin Ollie met 121-93.

Overige uitslagen

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 109-116 (Moritz Wagner (ORL), 22 punten)

Indiana Pacers - Detroit Pistons 129-115 (Cade Cunningham (DET), 30 punten)

Philadelphia 76ers - New York Knicks 96-110 (Tyrese Maxey (PHI), 35 punten)

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 127-105 CJ McCollum (NOP), 28 punten)

Utah Jazz - Charlotte Hornets 107-115 (Miles Bridges (CHA), 26 punten, 14 rebounds)