Boston Celtics boeken monsterzege, Stephen Curry breekt NBA-record

Curry, topscorer aller tijden op de driepunters
Curry, topscorer aller tijden op de driepuntersProfimedia
De Boston Celtics hebben een monsterzege op de Brooklyn Nets geboekt, terwijl Stephen Curry geschiedenis schreef tijdens een nederlaag van zijn Golden State Warriors.

Curry schoot negen driepunters raak en werd daardoor de eerste speler ooit die vier wedstrijden op rij minstens zeven driepunters raak schoot. De Warriors gaven echter wel een voorsprong van 15 punten weg, thuis tegen de Los Angeles Clippers en verloren.

Nets @ Celtics
Nets @ CelticsNBA

Voor Boston was Derrick White de topscorer met 27 punten en Jayson Tatum voegde daar 20 aan toe voor de Celtics, die met 136-86 wonnen van de Nets. Het was de op vier na grootste overwinning voor de Celtic ooit.

Het was tevens de zesde overwinning op rij voor Boston, waar Kristaps Porzingis al zijn 15 punten in de eerste helft maakte.

“Deze wedstrijd laat zien wie wij zijn,” zei Porzingis.

Record

Boston versloeg in november Indiana met 155-104 en werd het derde team ooit dat in een seizoen twee of meer wedstrijden met meer dan 50 punten verschil een wedstrijd wist te winnen. Alleen Milwaukee in het seizoen 1978-79 en Sacramento in 1992-93 gingen hen voor.

“Het is mooi zo vlak voor de All-Star-onderbreking, zo’n grote overwinning,” zei Sam Hauser, forward van Boston.

Voor coach Joe Mazzulla was het de 100e overwinning in twee seizoenen Celtics, die dit seizoen op 43 overwinningen en 12 nederlagen staan.

Spurs @ Mavs

De Dallas Mavericks boekten ook hun zesde zege op rij door San Antonio met 116-93 te verslaan.

Kyrie Irving was goed voor 34 punten, negen rebounds en zeven assists, terwijl topscorer van de NBA Luka Doncic tot 27 punten, negen rebounds en acht assists kwam voor de Mavs. Victor Wembanyama had 26 punten en negen rebounds voor de Spurs.

Curry

In San Francisco zorgde de topscorer aller tijden als het gaat om driepunters Curry voor 41 punten, waarvan 9-uit-19 uit driepunters. De Clippers vochten zich in het vierde kwart terug en wonnen met 130-125.

James Harden maakte 26 punten , Paul George kwam tot 24 en Norman Powell 21, waarvan 5-uit-7 driepunters voor de Clippers.

De 35-jarige Curry, die vier keer de NBA won met Golden State, maakte afgelopen donderdag 11 driepunters, negen tegen Phoenix op zaterdag en nog eens zeven tegen Utah afgelopen maandag.

Bulls @ Cavs

De Cleveland Cavaliers wonnen mede door 30 punten van Donovan Mitchell voor de 17e keer in 19 wedstrijden. Ondanks 32 punten van Coby White werden de Bulls na een achterstand van 17 punten met 108-105 verslagen.

“Dit was net een play-offwedstrijd. We hebben hem fysiek over de streep getrokken,” zei Mitchell. “Onze tweede helft was, voornamelijk het vierde kwart was groots.”

De Cavs, die pas 80 seconden in het vierde kwart hun eerste voorsprong pakten, liggen zes overwinning achter op Boston in de Eastern Conference.

“We hebben een goede groep,” zei Mitchell. “We hebben het laten zien vandaag.”

Overige wedstrijden

Rui Hachimura maakte 33 punten, een persoonlijk record, voor de Los Angeles Lakers, die zonder LeBron James een 138-122 overwinning boekten op Utah. Anthony Davis was de topscorer met 37 punten en 15 rebounds.

Pascal Siakam leidde zijn Indiana met 23 punten naar een 127-125 overwinning tegen zijn vorige werkgever, de Toronto Raptors. Tyrese Haliburton kwam tot 21 punten voor de Pacers.

In Philadelphia maakten Bam Adebayo en Tyler Herro ieder 23 punten voor de Miami Heat, die met 109-104 wonnen. Tyrese Maxey maakte 30 punten voor de 76ers.

Domantas Sabonis maakte 20 punten en greep 12 rebounds voor de Sacramento Kings, die met 102-98 wonnen van regerend kampioen Denver.

Paolo Banchero hielp de Orlando Magic met 36 punten aan een 118-110 overwinning op de New York Knicks, waar Jalen Brunson goed was voor 33 punten.

Brandon Miller maakte 26 punten voor de Charlotte Hornets, die met 122-99 van de Atlanta Hawks wisten te winnen.

Kevin Durant kwam tot 25 punten voor de Phoenix Suns tegen de Detroit Pistons (116-110).

Zion Williamson was goed voor 36 punten en leidde New Orleans naar een 133-126 overwinning op Washington. Deni Avdija maakte 43 punten voor de verliezers.

De Memphis Grizzlies wonnen na negen nederlagen weer eens. Houston werd met 121-113 verslagen.