Pacers beëindigen winstreeks Thunder, Bucks raken verder achterop bij Celtics

Luguentz Dort (#5) doet een poging voor OKC terwijl Myles Turner (#33) verdedigtProfimedia
Myles Turner maakte 24 punten voor de Indiana Pacers, die een reeks van drie overwinningen op rij van de Oklahoma City Thunder tot een einde brachten: 121-111.

Pacers @ Thunder

Turner was de topscorer van Indiana, dat zes spelers in de dubbele cijfers zag eindigen tegen de koploper van de Western Conference.

De Pacers pakten ondanks het fanatieke thuispubliek vroeg de leiding in de wedstrijd en hadden vlak voor het einde van het eerste kwart al een voorsprong van 16 punten.

De Thunder maakten in het derde kwart maar liefst 41 punten en pakten daarmee een voorsprong van een punt, maar Indiana herpakte zich en liep opnieuw weg om de overwinning veilig te stellen.

Pacers @ ThunderNBA

Tyrese Haliburton maakte 18 punten en gaf negen assists, terwijl Pascal Siakam 18 punten en 11 rebounds noteerde voor de bezoekers.

Shai Gilgeous-Alexander was topscorer bij de Thunder met 30 punten, 10 rebounds en vijf assists.

Indiana (37-29) staat nu zesde in de Eastern Conference, terwijl Oklahoma City (45-20) samen met de Denver Nuggets (45-20) bovenaan staat in het Westen.

Celtics @ Jazz

De koploper in het Oosten, Boston Celtics, wist zonder Kristaps Porzingis, Jaylen Brown en Al Horford met 123-107 te winnen van de Utah Jazz.

Jayson Tatum was aanvallend wederom de grote man met 38 punten en 13-uit-25 tijdens de 51e overwinning van het seizoen van de Celtics.

Utah kwam in het eerste kwart kort op voorsprong, maar had later weinig in te brengen.

Celtics @ JazzNBA

Derrick White maakte 24 punten, terwijl vier andere Boston-spelers ook de dubbele cijfers haalden.

Keyonte George werd topscorer bij Utah met 26 punten.

Bucks @ Kings

Milwaukee, de nummer twee in het Oosten, verloor terrein op Boston na een 128-94 nederlaag op bezoek bij de Sacramento Kings.

Bucks @ KingsNBA

Sacramento-ster De’Aaron Fox

eindigde met 29 punten, terwijl Malik Monk vanaf de bank ook tot 29 kwam tegen een wederom matige verdediging van de Bucks.

Wolves @ Clippers

De Minnesota Timberwolves kwamen net als Oklahoma City en Denver op 45 overwinningen na een 118-110 winstpartij op de Los Angeles Clippers.

De Clippers hadden halverwege een voorsprong van 22 punten, maar konden na rust de opmars van de Wolves niet stoppen.

Wolves @ ClippersNBA

De laatste twee kwarten leverden een stand van 63-37 in het voordeel van Minnesota op.

Sixers @ Knicks

In New York bleven de problemen voor de Philadelphia 76ers aanhouden tijdens een 106-79 nederlaag tegen de Knicks.

De Sixers, die zes van de laatste 10 wedstrijden hebben verloren, werden flink aangepakt door de Knicks, die nu vierde staan in de Eastern Conference.

Sixers @ KnicksNBA

Josh Hart en Jalen Brunson maakten elk 20 punten voor de Knicks, die aan het einde van ieder kwart een voorsprong hadden.

Overige uitslagen

Memphis Grizzlies - Washington Wizards 109-97 (Trey Jemison (MEM) & Kyle Kuzma (WAS), 24 punten)

San Antonio Spurs - Houston Rockets 101-103 (Tre Jones (SAS), 24 punten)