MVP-kandidaat Luka Doncic leidt Mavs ook langs NBA Cup-winnaars Lakers

Doncic (rechts) schiet over James heen
Doncic (rechts) schiet over James heenProfimedia
Luka Doncic was tegen de Los Angeles Lakers wederom de grote man bij de Dallas Mavericks, die de kersverse NBA Cup-winnaars met 127-125 versloegen.

Het lukte Doncic om voor de achtste wedstrijd op rij meer dan 30 punten te maken en eindigde met 33 punten, 17 assists en zes rebounds in een spannende wedstrijd die beide kanten opging.

De wedstrijd in de sfeervolle arena in Dallas was voor de Lakers hun eerste wedstrijd sinds het winnen van de eerste editie van de NBA Cup afgelopen zaterdag. Onder leiding van LeBron James en Anthony Davis kwamen de Lakers door een ijzersterk derde kwart tegen de Mavs terug van een achterstand van 15 punten en pakten ze vroeg in het laatste kwart een voorsprong van vier punten.

Exum

Maar Dante Exum van Dallas liet zich gelden in het laatste kwart waarin hij 17 punten maakte - inclusief vijf driepunters - en de Mavs naar de zege leidde. Exum maakte in totaal 26 punten terwijl Tim Hardaway Jr. 32 punten scoorde vanaf de bank.

Bij de Lakers was Davis de topscorer met 37 punten uit 15 van zijn 21 pogingen en James kwam tot 33.

Doncic, die door zijn prestaties van de afgelopen tijd een serieuze kandidaat is voor de MVP-award, ging door zijn enkel en liep een bloedlip op, maar speelde de wedstrijd uit.

De stand in het westen
De stand in het westenNBA

De Mavericks hebben nu een record van 15-8, terwijl de Lakers op 14-10 staan.

Green weer de fout in

Elders werd Draymond Green wederom de zaal uitgestuurd tijdens een 119-116 nederlaag van zijn Golden State Warriors tegen de Phoenix Suns

Green werd vorige maand al voor vijf wedstrijden geschorst nadat hij Rudy Gobert van Minnesota in een wurggreep had gelegd. Tegen de Suns zwaaide hij in het derde kwart zijn arm in het gezicht van Jusuf Nurkic.De wedstrijd eindigde in een overwinning voor de Suns, waar Devin Booker 32 punten maakte en de Warriors hun zesde uitnederlaag op rij bezorgde.

Ook in Chicago werd er een bekende naam uit de zaal gestuurd. Daar reageerde Nikola Jokic van de Denver Nuggets in het tweede kwart boos op de scheidsrechter, die geen overtreding floot. Zonder Jokic wonnen de Nuggets met 114-106 van de Bulls.

Celtics

In Boston wisten de Celtics een slechte start te overkomen en bleven door een 120-113 overwinning op de Cleveland Cavaliers dit seizoen ongeslagen in thuiswedstrijden.

Jayson Tatum en Jaylen Brown maakten ieder 25 punten terwijl Kristaps Porzingis de avond afsloot met 17 punten. Alle vijf de basisspelers eindigden in de dubbele cijfers. De koplopers van de Eastern Conference hadden het echter wel zwaar nadat ze door slordig spel en slecht afwerken in het eerste kwart een achterstand van 15 punten opliepen.

De stand in het oosten
De stand in het oostenNBA

Na het eerste kwart leidden de Cavs met 10 punten, maar in het tweede kwart reageerden de Celtics met 38 punten en bij rust was het verschil slechts een punt. De voorsprong wisselde negen keer van handen en halverwege het laatste kwart liepen de Celtics uit om de overwinning veilig te stellen.

Donovan Mitchell maakte 29 punten voor Cleveland, Darius Garland kwam tot 26.