Timberwolves verscheuren Nuggets, Celtics blijven winnen, Lakers langs Clippers

Nikola Nuggets' Jokic probeert een schot van Timberwolves' Anthony Edwards te blockenAFP
De NBA-kampioenen Denver Nuggets leden woensdag hun eerste nederlaag van het seizoen verrassend tegen de Minnesota Timberwolves, terwijl Boston hun ongeslagen start verlengde met een brute afstraffing van Indiana.

Denver begon het seizoen in uitstekende vorm en bouwde een 4-0 start op, maar werd in het Target Center in Minneapolis gestopt na een dominante 110-89 zege van de TimberwolvesAnthony Edwards leidde de score in Minnesota met 24 punten, terwijl Karl-Anthony Towns eindigde met 21 punten in een overwinning voor de Timberwolves, die bij rust al 19 punten voorstonden.

Statistieken Timberwolves - Nuggets
Statistieken Timberwolves - NuggetsFlashshare

Rudy Gobert leverde een cruciale verdedigende prestatie met 12 rebounds en twee blocks om te helpen de vrij scorende aanval van Denver te neutraliseren. Tweevoudig NBA Meest Waardevolle Speler Nikola Jokic voerde de scorers van Denver aan met 25 punten, 10 rebounds en drie assists.

Geen problemen voor Celtics

Terwijl Denver hun ongeslagen record vaarwel zei, waren er geen problemen voor de Celtics, die naar een 155-104 overwinning op de Pacers raasden om zich met 4-0 aan de top van de Eastern Conference te nestelen. Het puntentotaal was het op één na hoogste ooit in de geschiedenis van de Celtics, na de 173 punten die werden gescoord in een overwinning op Minneapolis in 1959.

Statistieken Celtics - Pacers
Statistieken Celtics - PacersFlashshare

Jayson Tatum leidde Boston met 30 punten en 12 rebounds, Derrick White voegde 18 punten toe en Sam Hauser 17 met vijf driepunters. De wedstrijd was al ruim voor het einde afgelopen, waardoor Celtics coach Joe Mazzulla zijn starters het hele vierde kwart rust kon geven.

LeBron doorbreekt verliesreeks op stadsrivaal

In andere wedstrijden zorgde LeBron James voor een briljante 35-punten prestatie toen de Los Angeles Lakers een comeback in de tweede helft startten om hun 11-game verliesreeks tegen stadsrivalen de Los Angeles Clippers te beëindigen met een 130-125 overtime overwinning. De Lakers stonden al snel 19 punten achter, maar knokten zich in de tweede helft terug en boekten een dramatische overwinning, de eerste overwinning van de ploeg op de Clippers sinds 2020.

Statistieken Lakers - Clippers
Statistieken Lakers - ClippersFlashshare

James leek lange tijd verwikkeld in een tweegevecht met Clippers-veteraan Paul George, die 20 punten scoorde in een opmerkelijk vierde kwart om de wedstrijd tot overtime te dwingen. George, die eindigde met 35 punten, werd vroeg in overtime van het veld gestuurd en het momentum kwam weer terug bij de Lakers, die de overwinning uit het vuur sleepten. James kreeg steun van Anthony Davis en D'Angelo Russell met elk 27 punten, terwijl Austin Reaves er 15 aan toevoegde.

Zege in extremis voor Warriors

In San Francisco maakte Klay Thompson een jumpshot met nog 0,2 seconden te gaan om een spannende 102-101 overwinning te boeken voor de Golden State Warriors op de Sacramento Kings.

Statistieken Warriors - Kings
Statistieken Warriors - KingsFlashshare

Thompsons laatste worp beslechtte een boeiend duel tussen de twee ploegen uit Noord-Californië, waarin de leiding maar liefst 12 keer in andere handen overging. De Warriors staan nu 4-1 en stijgen naar de tweede plaats in het klassement van de Western Conference.

Antetokounmpo en Lillard vallen tegen

In Toronto zakten de Milwaukee Bucks naar 2-2 na een 130-111 nederlaag bij de RaptorsPascal Siakam scoorde 26 punten in een sterke offensiefe prestatie voor de Raptors, die alle vijf de starters in de dubbele cijfers zagen eindigen.

Statistieken Raptors - Bucks
Statistieken Raptors - BucksFlashshare

De Duitse international Dennis Schroder had 24 punten en Scottie Barnes voegde er 21 aan toe. Toronto versloeg de dubbele bezetting van de Bucks, geleid door Giannis Antetokounmpo en nieuwkomer Damian Lillard. Antetokounmpo bleef beperkt tot 16 punten en Lillard eindigde met 15. De Raptors boekten hun tweede overwinning van het seizoen tegen een Bucks-team onder leiding van hun voormalige assistent-coach Adrian Griffin.

Mavs blijven winnen

In Dallas handhaafden de Mavericks hun perfecte start van het seizoen en stegen naar 4-0 met een 114-105 overwinning op de Chicago Bulls.

Statistieken Mavericks - Bulls
Statistieken Mavericks - BullsFlashshare

Grant Williams had 25 punten, Tim Hardaway Jr. scoorde 24 punten en Luka Doncic voegde 18 punten en 10 assists toe, terwijl Dallas een achterstand van vijf punten vroeg in het vierde kwart omboog in een overwinning.