Tatum en Porzingis leiden Celtics langs Knicks, triple-double Doncic bij debuut Wemby

Tatum (foto) was de topscorer bij de Celtics tegen de Knicks
Tatum (foto) was de topscorer bij de Celtics tegen de KnicksAFP
Tijdens de tweede speelavond van de NBA 2023-24 hebben de Boston Celtics een 108-104 overwinning geboekt op de New York Knicks. Jayson Tatum en Kristaps Porzingis scoorden in New York respectievelijk 34 en 30 punten voor Boston.

De Celtics namen in het eerste kwart een 30-18 voorsprong, maar bij rust was het verschil nog maar vijf. In het derde kwart liep Boston opnieuw uit. De Knicks pakten aan het begin van het vierde kwart de leiding, maar hadden geen antwoord op het duo Tatum/Porzingis.

Porzingis tegen de Knicks
Porzingis tegen de KnicksNBA

Tatum had naast zijn 34 punten ook 11 rebounds en vier assists. Porzingis, die nu de hoogst scorende debutant ooit is voor Boston, pakte ook nog acht rebounds en had vier blocks. Bij New York scoorden RJ Barrett en Immanuel Quickley allebei 24 punten, gevolgd door Jalen Brunson met 15 en Julius Randle met 14, 11 rebounds en zeven assists.

Doncic

Onder leiding van Luka Doncic hebben de Dallas Mavericks een zwaarbevochten zege op de San Antonio Spurs behaald. San Antonio, waar Victor Wembanyama zijn officiële debuut maakte, had na het eerste kwart een 43-36 voorsprong opgebouwd. Halverwege was het verschil nog in het voordeel van de Spurs, waar Darius Vassell de topscorer werd met 23 punten.

In het derde kwart wist Dallas het tij te keren, al nam het pas in de absolute slotfase echt afstand van de Spurs, het werd 119-126. Doncic was goed voor een triple-double met 33 punten, 13 rebounds en 10 assists. Kyrie Irving maakte 22 punten voor de Mavs. Wembanyama debuteerde met 15 punten en vijf rebounds.