Mavericks staan bijna in de finale na nieuwe overwinning op Timberwolves

Luka Doncic was weer op dreef vannacht
Luka Doncic was weer op dreef vannachtAFP
De Dallas Mavericks staan op de rand van de NBA-finale nadat ze ook de derde wedstrijd van de finale van de Western Conference-finale wisten te winnen van de Minnesota Timberwolves. Onder leiding van Luka Doncic en Kyrie Irving, gezamenlijk goed voor 66 punten, wonnen de Mavs in eigen huis met 116-107.

Het werd opnieuw een thriller in deze best-of-seven-serie. De eerste twee wedstrijden gingen met miniem verschil naar Dallas, deze keer was het verschil groter, maar minder spannend werd het daar niet door.

De leiding in de wedstrijd wisselde in het vierde kwart maar liefst vier keer van eigenaar. In het slot zorgden Doncic en Irving voor een 12-3 run van de Mavs.

Aanstaande dinsdag kan Dallas in eigen huis de serie definitief beslissen. Nog nooit kwam een team terug van een 3-0 achterstand in de NBA-play-offs.

Wolves @ Mavs
Wolves @ MavsNBA

Doncic en Irving maakten ieder 33 punten. Doncic voegde zeven rebounds en vijf assists toe, terwijl Irving 14 van zijn punten in het laatste kwart maakte. P.J. Washington kwam tot 16, inclusief een belangrijke driepunter die Dallas een 107-104 voorsprong gaf met nog 3:38 op de klok.

Daniel Gafford noteerde drie blocks, waaronder een in de laatste minuut tegen Mike Conley.

Anthony Edwards werd topscorer bij de Wolves met 26 punten, maar kwam in het laatste kwart niet verder dan vier punten. Karl-Anthony Towns ging 0-uit-4 in het vierde kwart.

Eastern Conference

De winnaar van de serie neemt het in de finale op tegen de winnaar van de serie tussen de Boston Celtics en de Indiana Pacers.

De Celtics, die tijdens het reguliere seizoen 64 wedstrijden wisten te winnen, hebben net als de Mavs een 3-0 voorsprong opgebouwd en kunnen maandag in Indianapolis de finale veiligstellen.