Celtics pakken koppositie in het oosten, Lillard op dreef voor de Bucks

Jrue Holiday (links) in actie voor de Celtics tegen Tobias Harris van de 76ers
Jrue Holiday (links) in actie voor de Celtics tegen Tobias Harris van de 76ersProfimedia
Het is de Boston Celtics gelukt om zonder de diensten van Kristaps Porzingis en Jaylen Brown te winnen van de Philadelphia 76ers en de koppositie in de Eastern Conference over te nemen.

Jayson Tatum werd de topscorer van de wedstrijd met 29 punten. Zijn teamgenoot Derrick White kwam tot 27 punten tijdens de 117-107 overwinning in en tegen Philadelphia. Door de overwinning staan de Celtics nu eerste met 9-2 en de 76ers op de tweede plaats met 8-3.

Het was een amusante wedstrijd in het Wells Fargo Center in Philly. De voorsprong in de wedstrijd wisselde 11 keer van handen. Boston pakte vroeg in het tweede kwart een voorsprong van 17 punten. De Sixers antwoordden door sterk terug te komen en hadden bij rust een 58-57 voorsprong.

Maar Boston pakte het initiatief terug door het derde kwart met 26-17 te winnen en legde daarmee de basis voor de overwinning.

Dame Time

Elders was Damian Lillard goed voor 37 punten, 13 assists en vier rebounds voor de Milwaukee Bucks, die op bezoek bij de Toronto Raptors met 128-112 wonnen.

Het was de terugkeer van Bucks-coach Adrian Griffin in Toronto, waar hij vijf jaar assistent was en in 2019 een ring won en in mei de bij de Bucks ontslagen Mike Budenholzer opvolgde.

Milwaukee moest het doen zonder de geblesseerde Giannis Antetokounmpo, maar domineerde de wedstrijd en pakte in het eerste kwart al een voorsprong en leidde in het derde kwart met maar liefst 33 punten. Malik Beasley maakte er 30 voor de Bucks, inclusief acht driepunters. Bobby Portis kwam vanaf de bank tot 18 en Khris Middleton was goed voor 11 punten voor de Bucks, die nu 7-4 staan.

Scottie Barnnba was de topscorer bij Toronto met 29 punten.

Banchero

In Washington hielpen Tim Hardaway Jr (31 punten) en Luka Doncic (26 punten) de Dallas Mavericks aan de 130-117 overwinning op de Wizards.

In Chicago zorgde een zeer laat punt van Paolo Banchero voor een 96-94 overwinning van Orlando Magic op de Bulls. Chicago leek overtime af te kunnen dwingen na een geweldige driepunter van Zach Lavine waardoor het 94-94 werd met nog acht seconden te spelen. Maar Banchero bleef ijskoud met nog een seconde te spelen en rondde na een draai goed af. Banchero maakte 17 punten en ging 4-uit-12 op zijn field goal attempts. LaVine was de topscorer bij Chicago met 19.