Celtics te sterk voor Knicks, comeback Raptors, Bucks winnen weer eens

Jayson Tatum (links) probeert een driepunter over Julius Randle heen
Jayson Tatum (links) probeert een driepunter over Julius Randle heenProfimedia
De Boston Celtics hebben de New York Knicks verslagen. Onder leiding van Jayson Tatum en Kristaps Porzingis kwamen ze in de tweede helft terug van een achterstand en boekten een 114-98 overwinning.

Tatum maakte 35 punten - waarvan 17 in het vierde kwart - en Porzingis kwam tot 21 in de achtste overwinning van de Celtics dit seizoen. New York maakte het Boston in de eerste helft moeilijk en het pakte in het tweede kwart onder leiding van Jalen Brunson en Julius Randle een voorsprong van acht punten. Maar Jaylen Brown mikte vlak voor rust een geweldige driepunter van ruim 7,5 meter binnen. Het betekende dat de voorsprong van de Knicks halverwege nog maar één punt was.

Het schot van Brown bleek de Celtics nieuw leven ingeblazen te hebben en in het derde kwart liepen ze weg bij New York, dat op zoek was naar een vierde overwinning op rij. Porzingis had het grootste aandeel in het derde kwart met 11 punten uit drie van zijn drie schoten, waarvan twee driepunters en 3-uit-3 vrije worpen. In het vierde kwart was het Tatum zijn beurt met 17 punten waardoor het vierde kwart in 30-22 in het voordeel van de Celtics eindigde en de overwinning binnengesleept werd.

Tatum scoorde in totaal vijf driepunters en schoot 13 van zijn 23 pogingen raak. Verder noteerde hij zes rebounds en zeven assists. Porzingis gooide drie driepunters raak en Brown had 22 punten, vijf rebounds en zes assists. Brunson was de topscorer bij de Knicks met 26 punten, terwijl Randle er 25 had. Josh Hart kwam tot 15 en Quentin Grimes 12.

De Celtics staan nu op 8-2 en blijven tweede in de Eastern Conference achter de Philadelphia 76ers (8-1).

Comeback Raptors

Elders kwamen de Toronto Raptors op een opmerkelijke manier terug in de wedstrijd tegen de Washington Wizards. Ze wonnen met 111-107 terwijl ze in de tweede helft nog een achterstand van 23 punten hadden. De Wizards leken op een overwinning af te stevenen met een 64-45 voorsprong bij rust tegen een aanvallend zwak Toronto. Maar de Raptors draaiden de wedstrijd volledig en wonnen de tweede helft met 66-43.

Pascal Siakam inspireerde Toronto met 39 punten, terwijl Scottie Barnes er 19 had en Jakob Poetl 12. Bij Washington was Kyle Kuzma de topscorer met 34 punten.

Winnende Bucks

In Milwaukee waren 35 punten van Giannis Antetokounmpo genoeg om de Bucks na twee nederlagen weer eens de winst (118-109) te laten pakken. In de wedstrijd tegen de Chicago Bulls pakten de Bucks in het eerste kwart al een voorsprong van 17 punten. De Bulls kwamen in het tweede en derde kwart wat terug en ze pakten zelfs kort een voorsprong, maar Milwaukee rechtte nog voor het laatste kwart weer de rug.

Bobby Portis kwam vanaf de bank tot 19 punten en Khris Middleton had 13, Damian Lillard 12. Nikola Vucevic werd de topscorer bij Chicago met 26 punten.

Kings tegen Cavs

In Sacramento wisten de Kings de Cavaliers te verslaan (132-120). Onder leiding van De’Aaron Fox (28 punten), Keegan Murray (25 punten) en Domantas Sabonis (23 punten, 10 assists) pakten de Kings een vroege voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Kevin Huerter maakte ook 20 punten voor Sacramento. Bij Cleveland was Donovan Mitchell de topscorer met 22 punten.