Hoofdrol debutant Dusan Tadic bij Fenerbahçe tegen Gaziantep

Hoofdrol debutant Dusan Tadic bij Fenerbahçe tegen GaziantepProfimedia
Dusan Tadic heeft een hoofdrol vervuld tijdens zijn competitiedebuut bij Fenerbahçe. De oud-Ajacied tekende tijdens de 2-1-zege op Gaziantep FK voor een assist, maar miste ook een strafschop.

Tadic, die al wel in actie was gekomen voor zijn nieuwe club in de voorronden van de Conference League, gaf na drie minuten de assist voor de 1-0 van Edin Dzeko. Op aangeven van oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski maakte Dzeko vervolgens ook de 2-0.

Gaziantep moest na 23 minuten verder met tien man na een tweede gele kaart voor Alexandru Maxim, maar maakte in de blessuretijd van de eerste helft wel de 2-1 via Arda Kizildag. Tadic miste tien minuten na rust vanaf elf meter. De Nederlander Jayden Oosterwolde viel in de eerste helft in bij Fenerbahçe.

Het Adana Demirspor van trainer Patrick Kluivert won op de valreep thuis met 2-1 van Çaykur Rizespor. Younes Belhanda opende de score voor de thuisploeg, maar John Mary maakte twee minuten voor tijd gelijk. Yusuf Erdogan bezorgde in de blessuretijd Adana Demirspor alsnog de overwinning.