FC Twente draait wedstrijd in extremis om tegen PSV en wint de Eredivisie Cup

Voetbalsters FC Twente vieren feest na winnen van de Cup
Voetbalsters FC Twente vieren feest na winnen van de CupANP
De voetbalsters van FC Twente hebben de Eredivisie Cup gewonnen. In de finale in Enschede werden de vrouwen van PSV na een 1-2-achterstand verslagen met 3-2.

In de eerste helft waren er kansen over en weer, maar het was Twente dat op voorsprong kwam. Na bijna een kwartier schoot Jaimy Ravensbergen van dichtbij raak na een mooie aanval. Marisa Olislagers leverde de assist. PSV kwam daarna een paar keer in de buurt van de gelijkmaker, maar die bleef uit.

PSV pakt de leiding

In de tweede helft kwam PSV alsnog op gelijke hoogte door een toegekende penalty. Joëlle Smits bleef koelbloedig en zette PSV op 1-1. Drie minuten later werd die voorsprong zelfs uitgebreid. Nina Nijstad tekende voor de 2-1 na fel doorjagen door de ploeg uit Eindhoven. Vlak voor tijd was het Twente dat weer langszij kwam door een doelpunt van Ella Peddemors in de korte hoek.

Twente draait het om

In blessuretijd pakte Twente alsnog de overwinning. Lieske Carleer kopte van dichtbij raak na matig uitverdedigen door PSV en zorgde zo voor een nieuwe titel voor Twente.

De Tukkers pakten eerder deze maand de landstitel en voegen daar nu dus de Eredivisie Cup aan toe. De Ajax-vrouwen wonnen maandag de KNVB-beker.