Girona sluit seizoen af met zevenklapper, Dovbyk maakt hattrick en is topscoorder

Dovbyk viert een doelpunt tegen Granada
Dovbyk viert een doelpunt tegen Granada Profimedia
Girona rondde vrijdag hun briljante La Liga seizoen af met een 7-0 overwinning tegen het gedegradeerde Granada. Artem Dovbyk heroverde de leiding in de ranglijst voor topscoorders met een hattrick.

De ploeg van Michel, die zich voor het eerst in haar geschiedenis heeft geplaatst voor de Champions League, was voor de aftrap al zeker van de derde plaats, achter kampioen Real Madrid en Barcelona.

Scoreverloop

Eric Garcia brak de wedstrijd na een half uur met zijn vijfde doelpunt van de competitie. Viktor Tsygankov en een strafschop van zijn Oekraïense landgenoot Dovbyk brachten de beslissing al voor rust.

Tsygankov scoorde opnieuw na negen minuten spelen in de tweede helft. Dovbyk en Cristhian Stuani maakten de ellende nog groter voor Granada, dat de door Manchester United uitgeleende Facundo Pellistri met twee gele kaarten van het veld gestuurd zag worden.

Topscoorderstitel

Dovbyk werd afgelopen weekend verdrongen in de race om de Pichichi Trofee door Alexander Sorloth, toen de aanvaller van Villarreal vier doelpunten maakte in een 4-4 gelijkspel met Real Madrid. Maar de spits maakte zijn tweede penalty van de wedstrijd in de 90e minuut om zijn hattrick te voltooien en Sorloth één doelpunt voor te blijven met zijn 24e van het La Liga seizoen.