Gyrano Kerk bezorgt Antwerp in laatste wedstrijd voor play-offs punt tegen Union

Gyrano Kerk vier de gelijkmaker
Gyrano Kerk vier de gelijkmakerProfimedia
Titelverdediger Antwerp heeft het reguliere seizoen in de Belgische voetbalcompetitie afgesloten met een 1-1-gelijkspel tegen koploper Union. Daarmee bleef het verschil tussen beide teams 18 punten, een aantal dat voor het begin van de play-offs om de landstitel wordt gehalveerd.

Union nam in de 84e minuut, nota bene met een man minder, de leiding. Gustaf Nilsson kopte raak, elf minuten nadat zijn Japanse ploeggenoot Koki Machida met twee keer geel naar de kant was gestuurd. De in de slotfase ingevallen Nederlander Gyrano Kerk profiteerde van een blunder van Union-doelman Anthony Moris door in de extra tijd nog gelijk te maken.

Antwerp-coach Mark van Bommel had drie Nederlanders in zijn basisopstelling: Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen. Die laatste werd in de rust gewisseld.

Eindstand

Naaste belagers van Union verloren; Anderlecht zaterdag al tegen Kortrijk (0-1), Club Brugge een dag later bij Sint-Truiden (2-1).

In de eindstand heeft Union 70 punten uit dertig duels. Anderlecht volgt met 63, Antwerp heeft 52 punten, terwijl Club Brugge op 51 uitkwam. Die aantallen worden nu gehalveerd.