NBA roundup: Taurean Price en Julius Randle flirten met records

Prince (l) en Randle (r)
Prince (l) en Randle (r)Profimedia
Taurean Prince schoot alle acht zijn driepuntspogingen raak en hielp de Timberwolves langs de Knicks van Julius Randle (140-134).

Prince scoorde in totaal 35 punten en kwam één driepunter te kort voor het record voor meeste driepunters met 100%-conversie in een NBA-wedstrijd. Ben Gordon (tweemaal) en Latrell Sprewell lukten dat ooit wel. De Wolves hadden ieder punt van Prince hard nodig want Julius Randle was met 57 punten op dreef voor de Knicks, vijf minder dan het franchise-record van Carmelo Anthony.

76ers-Bulls 105-109 (na overtime)

Zach LaVine (26 punten) en DeMar DeRozan (25 punten) kregen de 76ers eronder. DeRozan bracht zijn team langszij en LaVine en Coby White maakten het af voor de Bulls. Joel Embiid maakte 37 punten, 16 rebounds en drie blocks voor de thuisploeg. Embiid werd met nog een krappe vier minuten te spelen van het veld gestuurd na zijn zesde persoonlijke fout.

Jazz-Kings 128-120

Rookie Ochai Agabji scoorde een persoonlijk record van 27 punten. Vorig jaar leidde Agbaji Kansas naar het NCAA-kampioenschap. Nu wij hij bij afwezigheid van verschillende basisspelers waaronder Lauri Markkanen de grote man. Kelly Olynyk scoorde nog eens 19 punten, 10 rebounds en acht assists.

Hornets-Pacers 115-109

De Hornets kwamen terug van een achterstand van 21 punten. Kelly Oubre Jr. had daar met 28 punten een groot aandeel in.

Rockets-Warriors 108-121

Stephen Curry en Klay Thompson maakten samen 59 punten en de Warriors wonnen eindelijk weer eens een uitwedstrijd. De laatste 11 uitwedstrijden gingen verloren. Curry maakte er 30 en was goed voor zeven rebounds en vijf assists, Thompson kwam tot 29 punten en zeven rebounds

Grizzlies-Mavericks 112-108

De Grizzlies stonden na drie kwarten met 13 punten achter. In het vierde kwart werd het 29-12 voor de thuisploeg. Jaren Jackson Jr. had naast een foutenlast ook de ruimte voor 28 punten en Santi Aldama voegde daar 22 aan toe. Aldama pakte ook 14 rebounds. Kyrie Irving kon met 28 punten de nederlaag voor de Mavs niet voorkomen.