NBA roundup: Joel Embiid helpt Sixers aan 8e zege op rij en pakt franchiserecord

Joel Embiid probeert te schieten langs Pacers center Myles Turner
Joel Embiid probeert te schieten langs Pacers center Myles TurnerProfimedia
Vannacht zijn weer acht potten gespeeld in de NBA. Dit is wat er gebeurde op de courts in de VS.

76ers 141, Pacers 121

Mede dankzij het sterke optreden van Joel Embiid blijft Philadelphia winnen in de NBA. De ploeg boekte tegen Indiana de achtste overwinning op rij.

Embiid was goed voor 31 punten en is nu de eerste speler van de Sixers die in negen opeenvolgende wedstrijden minstens 30 punten heeft gemaakt. Ook Tyrese Maxey voegde er 31 punten aan toe. Aaron Nesmith was met 25 punten het beste op dreef voor de Pacers.

Kings 132, Wizards 118

De basketballers van Sacramento zijn ook aan een goede reeks bezig. De Kings wonnen van Washington en boekten de elfde overwinning in dertien wedstrijden.

Domantas Sabonis had een belangrijk aandeel in de zege van de Kings met 30 punten, 10 assists en 9 rebounds. Terence Davis voegde er 21 punten aan toe. Bij de Wizards was Kyle Kuzma topscorer met 33 punten.

Jazz 118, Celtics 117

Utah sleepte er een overwinning uit tegen Boston. Met een block op de buzzer voorkwam Walker Kessler dat Grant Williams nog voor de Celtics kon scoren.

Lauri Markkannen was topscorer bij de Jazz met 28 punten en 10 rebounds. Door de nederlaag van Miami Heat tegen Chicago Bulls (113-99) zijn de Celtics ondanks de nederlaag zeker van deelname aan de play-offs.

Bulls 113, Heat 99

Chicago heeft zijn vierde overwinning in vijf wedstrijden behaald op Miami. De Bulls scoorden 70 punten in de eerste helft en stonden op een voorsprong van 27 punten in het derde kwart, voordat de Heat begon aan een comeback, die ze tot drie punten afstand zag naderen, maar het was niet voldoende en de Bulls liepen daarna weer uit om niet meer ingehaald te worden.

DeMar DeRozan scoorde 24 punten voor de Bulls, Zach Lavine en Coby White 18 en Patrick Beverley 17. Jimmy Butler was topscorer voor de Heat met 24 punten, Bam Adebayo maakte er 23 en Max Strus 20 vanaf de bank.

Grizzlies 133, Warriors 119

Jaren Jackson Jr. evenaarde zijn seizoensrecord van 31 punten om Memphis naar de zege te helpen tegen Golden State. Het was de achtste en laatste wedstrijd die Ja Morant geschorst uit moest zitten voor de Grizzlies nadat hij met een pistool zwaaide op zijn Instagram.

Desmond Bane maakte 26 punten en Dillon Brooks 18 voor Memphis. Aan de kant van Golden State maakte Jonathan Kuminga 24 punten, Jordan Poole 21 en Stephen Curry 16.

Raptors 122, Timberwolves 107

Toronto behaalde zijn derde overwinning op rij, nadat het verschil in het derde kwart één was tegen Minnesota.

Fred VanVleet was topscorer bij de Raptors met 28 punten, kort gevolgd door Pascal Siakam met 27. Naz Reid had 22 punten en Jaden McDaniels 18 voor de Timberwolves.

Magic 113, Clippers 108

Na vijf van de laatste zes vorige wedstrijden te hebben verloren, heeft Orlando een overwinning geboekt ten koste van Los Angeles dat de afgelopen vier wedstrijden op rij won. In het vierde kwart liepen ze uit met een score van 39-26 en de voorsprong raakten ze niet meer kwijt.

Wendell Carter Jr. maakte 27 punten en 12 rebounds, Markelle Fultz was topscorer voor de Magic met 28 punten. Bij de Clippers scoorde Paul George 30 punten en had Ivica Zubac 16 punten en 16 rebounds.

Knicks 116, Nuggets 110

In een spannende pot trok New York aan het langste eind tegen Denver. De Nuggets stonden nog voor met 108-110, maar de laatste minuten waren voor de Knicks.

Jalen Brunson scoorde 24 punten, RJ Barrett had er 21 en Julius Randle 20 voor New York. Aan de kant van Denver had Jamal Murray 25 punten en Nikola Jokic 24 en 10 rebounds en acht assists.