Stephen Curry vindt vorm terug en brengt Warriors de overwinning op de Knicks

Stephen Curry in actie tegen de Knicks
Stephen Curry in actie tegen de KnicksAFP
Golden State-ster Stephen Curry vond donderdag zijn draai. Hij scoorde 31 punten en pakte 11 rebounds om de Warriors naar een 110-99 NBA-overwinning op de New York Knicks te leiden.

Curry was in goede vorm voor de All-Star onderbreking, maar had slechts 31,5 procent geschoten in zijn laatste drie wedstrijden - met slechts 21,6 procent van zijn driepuntspogingen. Nadat hij dinsdag in de eerste helft van de overwinning van de Warriors op de nederige Washington Wizards 0-uit-7 had geschoten, ging Curry in deze wedstrijd los met 11 punten en zeven rebounds in het eerste kwart.

Statistieken Knicks - Warriors
Statistieken Knicks - WarriorsFlashshare

Hij opende de score in Madison Square Garden met de eerste van zijn acht driepunters en had 17 punten en 10 rebounds bij rust. Jonathan Kuminga voegde 25 punten toe voor Golden State, dat een snelle 14-0 voorsprong nam en nooit meer terugviel. Jalen Brunson scoorde 27 punten voor de Knicks, die halverwege het vierde kwart een achterstand van vier punten hadden, maar door het uitvallen van Julius Randle en OG Anunoby nooit de overhand konden krijgen.

"Ik vond dat ons hele team vanavond op een hoog niveau verdedigde", zei Warriors-coach Steve Kerr, die de verdediging van Moses Moody op Brunson eruit pikte. "We spelen nu vol zelfvertrouwen, we begonnen geweldig en dat zette echt een goede toon."

Bucks voltooien sweep op Hornets

Tweevoudig NBA Meest Waardevol Speler Giannis Antetokounmpo scoorde 24 punten en pakte 10 rebounds voor Milwaukee in de 111-99 overwinning van de Bucks op de Hornets in Charlotte. Malik Beasley maakte vijf driepunters op weg naar 19 punten voor de Bucks, die hun winning streak naar vier wedstrijden opschroefden en een seizoenssweep op de Hornets voltooiden.

Statistieken Hornets - Bucks
Statistieken Hornets - BucksFlashshare

Het was niet zo overweldigend als hun andere drie overwinningen op Charlotte dit seizoen -- allemaal met meer dan 30 punten -- maar het was desondanks een overtuigende zege. Milwaukee kwam nooit op achterstand en leidde met maar liefst 25 punten op de ploeg uit Charlotte, geleid door 21 punten van Brandon Miller. Antetokounmpo en de rest van de starters van Milwaukee zaten het grootste deel van het vierde kwart uit.

"Ik vond dat onze focus over het algemeen erg goed was", zei Bucks coach Doc Rivers. "Wat ik goed vind is dat we verdedigende runs hebben. We ruilen baskets en dan krijgen we één, twee, drie, vier, vijf stops achter elkaar."

Spurs leggen Thunder het zwijgen op

Wederom een sprankelende prestatie van rookiesensatie Victor Wembanyama hielp de San Antonio Spurs een vijf games durende verliesreeks te verbreken met een 132-118 overwinning op Western Conference-kandidaat Oklahoma City. De Franse ster scoorde 28 punten met 13 rebounds en vijf geblokkeerde schoten. Het vierde kwart werd gekenmerkt door vier wisselingen van de leiding, maar met nog drieënhalve minuut te gaan produceerde Wembanyama een paar driepunters en een belangrijk block op een driepuntspoging van Thunder rookie Chet Holmgren, en de Spurs trokken weg voor de overwinning.

Statistieken Spurs - Thunder
Statistieken Spurs - ThunderFlashshare

Wembanyama zei dat 39 assists getuigden van de chemie van de Spurs: "We spelen gewoon met hart. Ik denk dat het een van de beste manieren is om thuis te komen na een maand afwezigheid", zei Wembanyama toen de ploeg terugkeerde na een negen wedstrijden durende trip. Shai Gilgeous-Alexander scoorde 31 punten, Jalen Williams voegde er 26 aan toe en Holmgren droeg er 23 bij voor de Thunder, die een wedstrijd achterliepen op de Minnesota Timberwolves voor de toppositie in de Western Conference.