Celtics verliezen voor het eerst, Nikola Jokic noteert weer triple-double

Anthony Edwards (links) maakte 38 pinten tegen Boston
Anthony Edwards (links) maakte 38 pinten tegen BostonProfimedia
De Celtics zijn dit seizoen niet langer ongeslagen in de NBA. Op bezoek in Minnesota ging het na overtime mis. Wolves-shooting guard Anthony Edwards hielp zijn ploeg een handje met 38 punten. In Denver was Nikola Jokic weer op dreef. De Serviër noteerde tijdens de overwinning op de Pelicans zijn derde triple-double van het seizoen.

Boston had dit seizoen louter overwinningen geboekt, maar had het vizier niet op scherp tegen de Timberwolves. Veelvraten Jayson Tatum (32 punten, 12-uit-22) en Jaylen Brown (26 punten, 10-uit-21) werden outscored door Edwards (15-uit-25) en Wolves-center Rudy Gobert gaf een masterclass met een double-double (14 punten, 12 rebounds) en 6-uit-6 field goal attempts.

Halverwege had Boston nog een voorsprong van drie punten, maar in het derde kwart leken de Timberwolves er met de buit vandoor te gaan. Boston stelde orde op zaken en sleepte er een overtime uit. Daarin liepen de Wolves vrij rap weg en boekten hun vierde overwinning van het seizoen.

Joker

Regerend kampioen Denver keek bij rust tegen New Orleans tegen een achterstand van 12 punten aan. Onder leiding van tweevoudig MVP Jokic (35 punten, 14 rebounds, 12 assists) werd de overwinning alsnog binnengesleept. Jordan Hawkins kwam tot 31 punten voor de Pelicans.

Harden

James Harden debuteerde bij de Clippers met een nederlaag in en tegen New York. Julius Randle maakte 27 punten en pakte 10 rebounds voor de thuisploeg. RJ Barrett deed daar nog eens 26 punten bovenop en Mitchell Robinson noteerde een double-double (13 punten, 15 rebounds). Voor de Clippers waren Kawhi Leonard (18 punten), Russell Westbrook en Harden (beide 17 punten) de topscorers.

Bam

Miami wist een late aanval van de Lakers af te slaan. De voorsprong was aan het begin van het vierde kwart 11 punten en onder leiding van LeBron James (30 punten) kwam Los Angeles nog dichtbij. De Heat hielden echter stand en zagen Jimmy Butler (28 punten) en Bam Adebayo (22 punten, 20 rebounds, 10 assists) uitblinken: 108-107.