Rusland voor het eerst sinds oorlog in Oekraïne in actie tegen Europees land

Ivan Sergeev viert de 4-0
Ivan Sergeev viert de 4-0ANP
De voetballers van Rusland hebben in een oefeninterland Servië met 4-0 verslagen. De Russen kwamen voor het eerst sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in actie tegen een Europees land.

Na een rode kaart voor de Serviër Milan Gajic in de eerste helft liepen de Russen nog voor rust uit naar 2-0 door doelpunten van Anton Miranchuk (penalty) en Maksim Osipenko. In de tweede helft kwamen ook Aleksey Miranchuk en Ivan Sergeev in Moskou nog tot scoren.

De Europese voetbalbond UEFA heeft Rusland sinds de agressie tegen lidstaat Oekraïne uitgesloten van alle internationale voetbalcompetities. Servië staat nog altijd op goede voet met Rusland en heeft zich ook niet aangesloten bij de westerse acties tegen het land.

Andere continenten

Het Russische nationale team speelde tot donderdag alleen vriendschappelijke wedstrijden tegen teams uit andere continenten dan Europa, waaronder Iran, Irak en Cuba.