Fenerbahce morst dure punten bij Sivasspor in strijd om titel in Turkije

Blijdschap bij Fred na de 0-1
Blijdschap bij Fred na de 0-1Profimedia
Fenerbahce heeft in de strijd om de titel in de Turkse Super Lig twee dure punten gemorst. Door een 2-2 gelijkspel bij Sivasspor is het gat met koploper Galatasaray nu vier punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Beide teams verloren dit seizoen nog maar één keer in 33 wedstrijden. Fenerbahce werd vorige week door Olympiacos Piraeus uitgschakeld in de Europa Conference League.

De strijd om de titel in Turkije is ongemeend spannend. Galatasaray en Fenerbahce zitten in een ongekende flow. Het puntenverlies van maandagavond kwam na zeven competitieoverwinningen op rij van Fenerbahce. ‘Gala’ won zondagavond met 4-1 van Pendikspor en liep zo qua doelsaldo in op hun concurrent (56 om 57). Fenerbahce had het niet makkelijk in het Yeni 4 Eylül Stadyumu. Fred scoorde op aangeven van oud-NEC’er Ferdi Kadioglu vlak voor rust de 0-1, Fode Koita uit Guinea scoorde vlak na de pauze de gelijkmaker.

Irfan Can Kahveci leek de matchwinner te worden. Hij schatte tien minuten voor tijd een voorzet van Ismail Yukseko op waarde met een mooi schot. Een zondagsschot op maandag van Rey Manaj in de vierde minuut van de blessuretijd bezorgde Sivasspor echter een punt.