Teun Koopmeiners bezorgt Atalanta met strafschop punt bij AC Milan

Teun Koopmeiners maakte vanaf elf meter de gelijkmaker tegen AC Milan
Teun Koopmeiners maakte vanaf elf meter de gelijkmaker tegen AC MilanANP
Teun Koopmeiners heeft Atalanta in de uitwedstrijd tegen AC Milan in de Serie A aan een punt geholpen. De Oranje-international benutte kort voor rust een strafschop en zorgde daarmee voor de eindstand: 1-1. Voor Koopmeiners, die de penalty recht door het midden schoot, was het zijn achtste doelpunt dit seizoen in de competitie.

AC Milan nam al in de 3e minuut de leiding door een knap doelpunt van Rafael Leão. De Portugees kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot diagonaal raak in de rechterbovenhoek.

Naast Koopmeiners had ook aanvoerder Marten de Roon een basisplek bij Atalanta. Mitchel Bakker en Hans Hateboer bleven op de reservebank zitten. Bij Milan was Tijjani Reijnders ook reserve, net als vorige week tegen Monza. Toen mocht hij nog invallen, dit keer niet.

AC Milan blijft derde en zag de achterstand op koploper Internazionale, dat met 4-0 bij Lecce won, oplopen tot 13 punten. Inter speelde bovendien een duel minder. Atalanta is de nummer 5 en heeft 7 punten minder dan AC Milan. Atalanta heeft nog een duel tegoed.