Internazionale pas in blessuretijd langs Udinese dankzij rebound Davide Frattesi

Davide Frattesi viert de 1-2 in blessuretijd
Davide Frattesi viert de 1-2 in blessuretijd AFP
Internazionale heeft met een late treffer de zege gepakt bij Udinese. De koploper uit de Serie A won in Udine met 2-1 en komt zo op 82 punten. Dat zijn er veertien meer dan stadgenoot AC Milan.

Coach Simone Inzaghi liet Inter beginnen met Denzel Dumfries. Davy Klaassen bleef op de bank en Stefan de Vrij ontbrak nog. De thuisploeg kwam tegen het einde van de eerste helft op voorsprong. Een schot van Lazar Samardzic werd licht aangeraakt en rolde tussen doelman Yann Sommer en Dumfries door in het doel. Carlos Augusto dacht nog voor de rust gelijk te maken, maar zijn treffer werd om buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft kwamen de bezoekers wel op gelijke hoogte. Nadat doelman Maduka Okoye Marcus Thuram omver had gelopen, schoot Hakan Çalhanoglu de strafschop binnen. Tot een tweede treffer leek Inter niet meer te komen, maar na een hakballetje van Marko Arnautovic kon Lautaro Martínez uithalen. Het schot belandde op de paal, maar Davide Frattesi tikte de rebound binnen.

Inter kan bij winst tegen Cagliari volgende week, op 22 april in de uitwedstrijd tegen rivaal AC Milan de titel binnenhalen.