Internazionale blijft winnen en boekt ruime zege op Atalanta

Internazionale haalde flink uit tegen Atalanta
Internazionale haalde flink uit tegen AtalantaAFP
Internazionale heeft ook tegen Atalanta geen fout gemaakt. De dominante koploper van de Serie A versloeg in het eigen stadion de ploeg uit Bergamo met 4-0.

Met de achtste competitiezege op rij komt Internazionale op 69 punten. Juventus volgt op de tweede plaats met een achterstand van 12 punten. Atalanta is de nummer 5 van de ranglijst.

Zowel Atalanta als Internazionale zag een doelpunt afgekeurd worden, voordat Matteo Darmian in de 26e minuut de 1-0 binnenschoof uit een rebound. Lautaro Martínez raakte vijf minuten voor rust de lat, waarna de topscorer in de blessuretijd alsnog de 2-0 maakte vanaf de rand van het strafschopgebied.

Nederlanders op wedstrijdformulier

Internazionale kreeg na rust een strafschop, nadat Denzel Dumfries tegen de arm van Hans Hateboer had geschoten. Martínez faalde vanaf 11 meter, maar Federico Dimarco schoot de rebound binnen. Davide Frattesi knikte een vrije trap binnen voor de 4-0.

Stefan de Vrij stond in de basis bij Internazionale, Dumfries en Davy Klaassen vielen in de tweede helft in. Bij Atalanta stonden Hateboer en Teun Koopmeiners aan de aftrap, Mitchel Bakker viel in de tweede helft in en Marten de Roon bleef op de bank.