AS Roma scoort in laatste seconde van restant tegen Udinese winnend doelpunt

Bryan Cristante werd matchwinner in Udine
Bryan Cristante werd matchwinner in UdineAFP
AS Roma heeft een belangrijke stap gezet naar een Champions League-ticket door op de valreep een doelpunt te scoren in het restant van de onlangs gestaakte wedstrijd bij en tegen Udinese. Bryan Cristante kopte in de laatste seconde van de blessuretijd uit een corner binnen, waarna de wedstrijd gelijk afgelopen was.

De wedstrijd werd een paar weken geleden in de 73e minuut gestaakt, nadat N'Dicka in de tweede helft plotseling naar de grond was gegaan. Hij werd na een korte behandeling met brancard van het veld gedragen. Het stond op dat moment 1-1. Roma liet later via X weten dat de voetballer bij bewustzijn was en voor controle naar het ziekenhuis was gebracht.

Roma bedankte de scheidsrechter, de fans in het stadion van Udinese en de medische staf in het ziekenhuis. "In die hectische minuten van angst hebben we allemaal samen sportieve waarden getoond en het beschermen van het leven op de eerste plaats gezet." er geen sprake van een hartprobleem.

Champions League

Udinese kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van middenvelder Roberto Pereyra. Roma-aanvaller Romelu Lukaku tekende na rust voor de gelijkmaker. In het laatste kwartier en vijf minuten blessuretijd was AS Roma gevaarlijker en viel alsnog de 1-2 via het hoofd van Bryan Cristante.

AS Roma staat vijfde met 58 punten en daarmee hebben ze virtueel een Champions League-ticket in handen. De voorsprong op nummer zes Atalanta is vier punten, maar het team uit Bergamo heeft nog een wedstrijd tegoed. Udinese had een punt goed kunnen gebruiken. Ze blijven nu steken op de 17e plaats met 28 punten, en staan alleen op doelsaldo niet op een degradatieplek.