AC Milan wint voor vierde keer op rij niet na gelijkspel in eigen huis tegen Genoa

Genoa was blij met een punt
Genoa was blij met een puntANP
AC Milan is tegen middenmoter Genoa niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De nummer 2 van de Serie A achter kampioen Internazionale heeft net als Genoa dit seizoen weinig meer om voor te spelen.

Genoa kwam al in de vijfde minuut op voorsprong in San Siro. Mateo Retegui scoorde uit een strafschop, toegekend na een overtreding van Fikayo Tomori. Het duurde lang voordat de thuisploeg de eerste kans kreeg. Rafael Leão schoot in de 37e minuut recht in de handen van doelman Josep Martínez. Die kon niet voorkomen dat Mateo Retegui in de extra tijd van de eerste helft raak kopte: 1-1.

Kort na rust kwam Genoa opnieuw op voorsprong. Caleb Ekuban scoorde met het hoofd op aangeven van Alessandro Vogliacco. Via Matteo Gabbia en Oliver Giroud kwam Milan op voorsprong. Tussendoor kwam Kevin Strootman invallen.

Eigen doelpunt

Die zag Genoa dankzij een eigen doelpunt van invaller Malick Thiaw alsnog aan een punt komen: 3-3. Een schot van Milan-middenvelder Tijjani Reijnders in de slotminuut - net naast - veranderde daar niets meer aan. Nummer 3 Juventus loopt 2 punten in als het zondagavond wint bij AS Roma.