AC Milan wint van Udinese na comeback, wedstrijd ontsierd door racisme

Ruben Loftus-Cheek viert zijn openingstreffer
Ruben Loftus-Cheek viert zijn openingstrefferEPA
Tijjani Reijnders heeft met AC Milan op het nippertje bij Udinese gewonnen (2-3). Het duel werd ontsierd door wangedrag van een deel van de aanhang van de thuisploeg. De ontmoeting werd ruim 5 minuten onderbroken, nadat Mike Maignan van het veld was gelopen. De keeper van AC Milan had geen zin meer om verder te spelen, omdat hij aanhoudend racistisch werd uitgescholden door supporters van de thuisploeg.

Maignan, geboren in Frans-Guyana, had de scheidsrechter eerder al laten weten dat fans oerwoudgeluiden maakten. De stadionspeaker waarschuwde de bewuste supporters, maar dat had geen resultaat. Maignan stapte van het veld, nadat Ruben Loftus-Cheek zijn ploeg op voorsprong had gebracht. Maignan liep naar de zijlijn en zijn ploeggenoten volgden hem.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Het duel werd na een korte pauze met Maignan hervat. Vlak voor rust maakte Lazar Samardzic gelijk voor Udinese. Florian Thauvin tekende na een uur voor de tweede treffer van Udinese. Hij profiteerde van een misverstand tussen Reijnders en Theo Hernandez. Vervolgens maakte Luka Jovic gelijk voor de bezoekers uit Milan en tekende de voor Reijnders ingevallen Noah Okafor in blessuretijd voor de winnende treffer.

Reijnders werd na 68 minuten gewisseld. AC Milan staat derde in de Serie A, met 6 punten minder dan koploper Internazionale.