AC Milan wint belangrijk duel van Fiorentina door Leão en verstevigt tweede plek

AC Milan viert de overwinning
AC Milan viert de overwinningAFP
AC Milan heeft de tweede plaats in de Italiaanse voetbalcompetitie steviger in handen genomen. De formatie van coach Stefano Pioli won met 2-1 bij Fiorentina en profiteerde daarmee van de nederlaag eerder op zaterdag van nummer 3 Juventus bij Lazio (1-0). AC Milan heeft nu 6 punten meer.

Rafael Leão had een belangrijk aandeel in de zege. De Portugees stelde kort na rust met een mooi hakballetje Ruben Loftus-Cheek in staat de score te openen. De Ghanees Alfred Duncan maakte al in de 50e minuut gelijk met een goed afstandsschot.

Reijnders

Oranje-international Tijjani Reijnders stuurde Leão in de 53e minuut diep. De aanvaller omspeelde de doelman en scoorde opnieuw: 1-2. Pioli haalde Leão en Reijnders na ruim een uur spelen naar de kant.

Meer dan een tweede plek zit er dit seizoen voor AC Milan normaal gesproken niet in. Koploper Inter heeft een voorsprong van 11 punten en speelt maandag nog tegen Empoli.