AC Milan verstevigt met zege op Lecce tweede plaats in de Serie A

Olivier Giroud viert de 3-0 van zijn voet
Olivier Giroud viert de 3-0 van zijn voetAFP
AC Milan heeft de tweede plaats van de Serie A nog steviger in handen gekregen. De club won de thuiswedstrijd tegen Lecce (3-0). Tijjani Reijnders werd in de 78e minuut gewisseld bij de winnende ploeg.

AC Milan verkleinde de achterstand op Internazionale tot 11 punten. De koploper speelt maandag een uitduel met Udinese. Juventus, de nummer 3 van de ranglijst, heeft nu een achterstand van 9 punten op AC Milan. De formatie uit Turijn ontvangt zondag Fiorentina.

AC Milan leidde na 20 minuten al met 2-0, met dank aan doelpunten van Christian Pulisic en Olivier Giroud. Rafael Leão maakte in de 57e minuut het derde doelpunt voor AC Milan.

Lecce speelde ruim een helft met tien man, na een rode kaart voor Nikola Krstovic vlak voor rust.