AC Milan verliest met tien man bij AC Monza

Theo Hernandez van AC Milan in duel met Roberto Gagliardini van AC Monza
Theo Hernandez van AC Milan in duel met Roberto Gagliardini van AC MonzaAFP
AC Milan is verder achterop geraakt in de race om de landstitel van Italië. De club verloor de uitwedstrijd tegen Monza met 4-2. AC Milan, de nummer 3 van de Serie A, heeft al 11 punten minder dan koploper en stadgenoot Internazionale.

AC Milan begon drie dagen na de zege op Rennes (3-0) in de Europa League niet op volle oorlogssterkte. Trainer Stefano Pioli besloot na rust toch Tijjani Reijnders, Rafael Leão, Christian Pulisic en Olivier Giroud in te brengen toen zijn ploeg met 2-0 achterstond.

Matteo Pessina benutte in de slotfase van de eerste helft een strafschop voor Monza en Dany Mota tekende vlak voor het rustsignaal voor 2-0. AC Milan moest na 52 minuten met tien man verder. Luka Jovic kreeg een rode kaart nadat hij een slaande beweging richting zijn tegenstander Armando Izzo had gemaakt.

Giroud maakte de wedstrijd weer spannend (2-1), op aangeven van Pulisic die in de slotfase zelf voor de gelijkmaker tekende. AC Milan ging op jacht naar een derde treffer maar Warren Bondo en Lorenzo Colombo bezorgden Monza in de blessuretijd alsnog een zege.