Virgil van Dijk en Cody Gakpo helpen koploper Liverpool langs Luton Town

Virgil van Dijk viert het eerste doelpunt tegen Luton Town
Virgil van Dijk viert het eerste doelpunt tegen Luton TownAFP
Liverpool heeft weer afstand genomen van Manchester City in de Premier League. De koploper won een vooruitgeschoven wedstrijd tegen Luton Town met 4-1. Onder anderen Virgil van Dijk en Cody Gakpo scoorden namens de club van trainer Jürgen Klopp, waar ook Ryan Gravenberch een basisplaats had.

Liverpool kwam al in actie in de 26e speelronde omdat het zondag de League Cupfinale speelt tegen Chelsea. Met een wedstrijd meer heeft de club nu 4 punten voorsprong op naaste belager Manchester City.

Luton Town, de nummer 18 van de Premier League, nam verrassend de leiding. In de 12e minuut schoot Chiedozie Ogbene raak nadat invaller-doelman Caoimhin Kelleher een schot van de Nederlander Tahith Chong niet onder controle had gekregen. Kelleher vervangt de geblesseerde Alisson Becker, die voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld. Aan de andere kant was met name Luis Díaz enkele keren dicht bij een doelpunt.

Liverpool zette aan en in de 56e minuut kopte Van Dijk de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Alexis Mac Allister, die twee minuten later ook de aangever was voor de 2-1, met het hoofd gemaakt door Gakpo. Díaz zorgde met een hard schot in de 71e minuut voor de 3-1. In de 90e minuut maakte Harvey Elliott er nog 4-1 van.