United blijft steken op gelijkspel tegen Brentford en verspeelt dure punten om plek 4

United baalt na een tegentreffer
United baalt na een tegentrefferAFP
Manchester United heeft kostbaar puntenverlies geleden in de strijd om een ticket voor het nieuwe seizoen van de Champions League. Trainer Erik ten Hag en zijn spelers bleven in de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Brentford steken op een gelijkspel (1-1).

De ingevallen Mason Mount leek United in blessuretijd aan een geflatteerde zeg te helpen. De oud-speler van Chelsea en Vitesse had zojuist zijn rentree gemaakt na ruim vier maanden blessureleed. Vervolgens maakte Kristoffer Ajer in de 99e minuut nog gelijk voor Brentford.

Niet United maar Brentford maakte de meeste aanspraak op een zege. Ivan Toney (paal), Mathias Jørgensen (lat) en Bryan Mbeumo (lat) waren heel dicht bij de openingstreffer. Toney scoorde uiteindelijk wel, maar de spits bleek net buitenspel te staan toen hij doel trof. Mark Flekken had een basisplaats bij Brentford. De doelman voorkwam in de openingsfase van de tweede helft met een fraaie reflex een doelpunt van Rasmus Højlund.

Statistieken Brentford-Manchester United
Statistieken Brentford-Manchester UnitedFlashshare

Aston Villa

United blijft de nummer 6 van de Premier League maar zag de achterstand op het als tweede geklasseerde Aston Villa groeien tot 11 punten. United heeft wel een duel minder gespeeld dan de ploeg uit Birmingham. Brentford blijft de nummer 15 van de ranglijst.

De beste vier ploegen van de Premier League mogen volgend seizoen aan de Champions league deelnemen.