Pochettino klaar met VAR na afgekeurde 2-3 bij Villa: 'Premier League kapotgemaakt'

Pochettino kon niet geloven dat de 2-3 werd afgekeurd
Pochettino kon niet geloven dat de 2-3 werd afgekeurdProfimedia
Mauricio Pochettino vindt dat de VAR de Premier League kapot heeft gemaakt. Zaterdagavond werd een potentieel winnende late goal van Chelsea afgekeurd tijdens het 2-2 gelijkspel bij Aston Villa.

De ploeg van Pochettino kwam op Villa Park voor rust op achterstand door een eigen doelpunt van Marc Cucurella en een treffer van Morgan Rogers. In plaats van te capituleren zoals afgelopen dinsdag tijdens het vernederende 5-0 verlies bij Arsenal, trokken de Blues in de tweede helft ten strijde om een punt te redden dankzij doelpunten van Noni Madueke en Conor Gallagher.

Chelsea dacht diep in de blessuretijd de wedstrijd te winnen toen Villa-doelman Robin Olsen een inzet van Axel Disasi in zijn eigen doel werkte. Tot woede van Pochettino werd het doelpunt echter afgekeurd vanwege een overtreding van Benoit Badiashile.

'Besluitvorming beschermen'

“De scheidsrechter is ongeloofwaardig en het is belachelijk. Het is moeilijk te accepteren", zei Pochettino. “Ze zagen geen overtreding en toen veranderde de VAR de beslissing van de scheidsrechter. Volgens mij was het een normaal duel in de zestien.

“Het is pijnlijk omdat het het Engelse voetbal beschadigt. De spelers van Villa en hun fans begrepen ook niet waarom het doelpunt werd afgekeurd. Voor mij heeft het de Premier League enigszins beschadigd. Als we de beste competitie ter wereld willen zijn, moeten we het spektakel en de besluitvorming beschermen.”

Het gelijkspel was een tegenslag voor Villa's hoop om Tottenham van zich af te houden in de race om kwalificatie voor de Champions League via een top-vier-klassering. Villa heeft zeven punten voorsprong op nummer vijf Tottenham, dat zondag gastheer is van Premier League-koploper Arsenal in de eerste van drie wedstrijden die de ploeg van Unai Emery nog tegoed heeft op Villa.

Hoewel Villa, dat in 1995-96 voor het laatst als vierde eindigde, favoriet blijft om de lucratieve Champions League-plaats te bemachtigen, voelen ze zich wellicht ietwat nerveus als Tottenham de derby in Noord-Londen wint.

Nieuwe uitdaging

“Vorig jaar wilden we Europa League spelen en nu hebben we een nieuwe uitdaging: Champions League spelen”, zei Emery. “Chelsea heeft laten zien dat het over de nodige kracht beschikt. Maar uiteindelijk was een gelijkspel een goed resultaat, al wil ik natuurlijk meer."

De onder vuur liggende Pochettino behoudt naar verluidt de steun van Chelsea - die de ploeg voor meer dan 1 miljard pond samenstelde - ondanks een moeizaam seizoen waarin ze afgelopen weekend in de halve finale van de FA Cup verloren van Manchester City.

Tegen Villa bewees het team dat ze nog niet opgeven en dat de spelers nog steeds alles willen geven voor hun trainer.