Newcastle voltooit paaswonder met onwaarschijnlijke comeback tegen West Ham

Harvey Barnes viert zijn winnende treffer
Harvey Barnes viert zijn winnende trefferAFP
Newcastle United slaagde erin een geweldige comeback te maken in de thuiswedstrijd tegen West Ham United. 1-3 stonden ze achter, maar die achterstand werd omgetoverd in een 4-3 overwinning en zo bleven de punten in Newcastle.

De wisselvallige ploeg van Eddie Howe was op zoek naar een goede start en dat lukte ook. Alexander Isak schoot in de zesde minuut een penalty binnen nadat Vladimír Coufal Anthony Gordon in het strafschopgebied ten val had gebracht.

Magpies-aanvoerder Jamaal Lascelles viel geblesseerd uit na een botsing met Michail Antonio en werd vervangen door Emil Krafth. Al na vier minuten maakte Antonio de voorsprong van Newcastle ongedaan door een sublieme steekpass van Lucas Paquetá op te vangen en de bal klinisch langs Martin Dúbravka te schuiven.

West Ham draait het om

Gordon verprutste een gouden kans om Newcastle weer op voorsprong te zetten en die missers kwamen Newcastle duur te staan, want in de blessuretijd van de eerste helft sloeg West Ham toe. Jarrod Bowen zette Kudus aan voor een prachtige treffer van dichtbij uit een snel genomen vrije trap van Paquetá. Kudus speelde drie minuten na de hervatting opnieuw een veelzeggende rol door Bowen te bedienen. Hij toonde zich sterk aan de linkerkant en speelde een sublieme bal op het pad van de Engelse vleugelspeler, die de bal langs Dúbravka schoot.

Invaller Barnes de held van Newcastle

De druk van Newcastle nam toe en na twee snelle mogelijkheden voor Harvey Barnes kregen de Magpies een tweede strafschop van de wedstrijd toen Kalvin Phillips in het strafschopgebied tegen Gordon opbotste. Barnes zelf maakte de 3-3 uiteindelijk. En toen was de comeback al mooi, maar die werd nog mooier in de slotminuten. Opnieuw was het Barnes die het doel trof en zo werd hij de man van de wedstrijd met twee doelpunten en een versierde penalty.