Manchester United van Ten Hag verspeelt punten door ex-Eredivisie-spelers

Justin Kluivert was weer trefzeker voor Bournemouth
Justin Kluivert was weer trefzeker voor BournemouthProfimedia
Manchester United heeft voor de vierde speelronde op een rij punten verspeeld in de Premier League. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam in de uitwedstrijd tegen Bournemouth niet verder dan 2-2.

United maakte twee keer een achterstand ongedaan. Bruno Fernandes nam beide doelpunten voor zijn rekening, de tweede uit een penalty. De Portugees bracht zijn doelpuntentotaal op acht.

Namens Bournemouth kwam Justin Kluivert tot scoren. In de 36e minuut zette hij de thuisploeg op 2-1. Kluivert kreeg de bal aangespeeld door voormalig Feyenoorder Marcos Senesi, waarna hij naar binnen trok en in de korte hoek doel trof. Voor Kluivert was het zijn zesde doelpunt van het seizoen. Een kwartier voor tijd werd hij gewisseld. Senesi was overigens ook al de aangever bij de eerste treffer van Bournemouth, die op naam kwam van een andere speler met een verleden in de Eredivsie: Dominic Solanke.

9 maart

Diep in blessuretijd leek Bournemouth een penalty te krijgen, maar na het terugkijken van de beelden werd geconcludeerd dat verdediger Willy Kambwala de overtreding nét buiten het zestienmetergebied had begaan.

Het scoreverloop
Het scoreverloopFlashsha.re

Op 9 maart won United voor het laatst in de competitie, met 2-0 van Everton. Van de 32 gespeelde wedstrijden wist het team van Ten Hag er slechts vijftien te winnen. United staat zevende, met evenveel punten als nummer 6 Newcastle United: 50. Volgend weekend speelt United de halve finale van de FA Cup, tegen Coventry City.