Manchester City boekt klinische overwinning bij Brighton en heeft titel in eigen hand

Foden viert zijn eerste treffer, de 0-2
Foden viert zijn eerste treffer, de 0-2Profimedia
Manchester City heeft geen moment het gevaar gelopen punten te verliezen in de titelrace. Op bezoek bij Brighton werd het 0-4 en al na 34 minuten lag de bal driemaal achter doelman Jason Steele, die de voorkeur kreeg boven Oranje-international Bart Verbruggen.

ManCity heeft een nieuwe titel nog altijd in eigen hand. Het team van trainer Pep Guardiola steeg naar de tweede plek en heeft nog maar één punt achterstand op koploper Arsenal en bovendien een wedstrijd tegoed. Liverpool verloor woensdagavond de stadsderby tegen Everton en lijkt voor nu af te haken om de toppositie in de Premier League.

City boekte een tamelijk klinische overwinning op de ‘Seagulls’, zoals ze zo vaak al lieten zien tijdens dit seizoen. Zonder de ene na de andere grote kans aan elkaar te rijgen stond er een duidelijke 0-4 eindstand op het scorebord. Kevin De Bruyne schoot raak op aangeven van Kyle Walker, Phil Foden schoot via een tegenstander een vrije trap raak en ronde vervolgens droog af voor zijn tweede. Na rust tikte Julian Alvarez nog een rebound binnen.