Liverpool pakt koppositie met zege op Nederlandse enclave van Brighton & Hove Albion

Mohamed Salah was de matchwinner tegen Brighton
Mohamed Salah was de matchwinner tegen BrightonAFP
Liverpool heeft de koppositie van de Premier League in ieder geval voor enkele uren veroverd. De ploeg van coach Jürgen Klopp won de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 2-1.

Liverpool staat door de zege op 67 punten. Dat zijn er drie meer dan Arsenal, dat later op zondag speelt bij Manchester City. De Londenaren kunnen met een overwinning de leiding weer overnemen op basis van een beter doelsaldo. De titelverdediger uit Manchester staat derde met 63 punten.

Danny Wellbeck zette de bezoekers al in de tweede minuut op voorsprong. De ploeg uit Brighton begon met Bart Verbruggen in het doel en met Joël Veltman en Jan Paul van Hecke in de verdediging. Liverpool, waar Virgil van Dijk in de defensie stond, kwam langszij via Luis Díaz. Hij schoot binnen, nadat de bal na een corner opnieuw was voorgebracht.

In de tweede helft zorgde Mohamed Salah na een slim passje van Alexis Mac Allister voor de 2-1. Het is de zestiende competitietreffer van de Egyptenaar dit seizoen. Bij de thuisploeg vielen Cody Gakpo en Ryan Gravenberch in de slotfase nog in.