Hattrickheld van Manchester City Foden in 'beste vorm sinds lange tijd'

Phil Foden maakte een hattrick voor Manchester City
Phil Foden maakte een hattrick voor Manchester CityProfimedia
Phil Foden zei dat hij in zijn beste vorm verkeert sinds tijden nadat hij een hattrick maakte om Manchester City naar de tweede plaats in de Premier League te helpen in een 1-3 overwinning op Brentford.

De international van Engeland heeft dit seizoen al veertien keer gescoord en geniet ervan om meer centraal te spelen dan in het verleden onder Pep Guardiola. "Ik ben echt blij met mijn prestaties, blij met de manier waarop ik speel", vertelde Foden aan Sky Sports. Ik speel ook meer centraal, waar ik wil spelen. (Het is de) beste vorm die ik heb gehad in een City-shirt voor een lange tijd."

De overwinning bracht City op twee punten van koploper Liverpool met nog een extra wedstrijd voor de boeg. De Engelse kampioen werd de eerste ploeg in de Premier League die vier opeenvolgende uitwedstrijden won, ondanks een achterstand in alle wedstrijden.

Neal Maupay opende tegen de verhoudingen in de score voor Brentford, maar de druk van City betaalde zich uiteindelijk uit toen Foden in de blessuretijd van de eerste helft raak schoot. Foden kopte vervolgens de voorzet van Kevin De Bruyne binnen om de wedstrijd te kantelen en voltooide 20 minuten voor tijd zijn tweede hattrick uit een pass van Erling Haaland.

Stand
StandFlashscore

"We zijn kalm gebleven. We zijn een team dat vertrouwt op onze kwaliteiten, we moesten geduldig blijven, " voegde Foden eraan toe. "We hadden veel kansen en domineerden de bal.''

Flekken

Brentford-doelman Mark Flekken kreeg dus drie doelpunten om de oren, maar ook voor hem werd het een memorabele avond. De Oranje-international verrichtte alleen in de eerste helft al negen reddingen, terwijl hij ook nog de assist leverde bij de enige treffer van zijn ploeg.