Everton knokt zich in blessuretijd naar gelijkspel op Goodison tegen Spurs

Jarrad Branthwaite knikte in de blessuretijd Everton naar een punt
Jarrad Branthwaite knikte in de blessuretijd Everton naar een puntProfimedia
Everton kwam zaterdagmiddag twee keer op achterstand, maar sleepte uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit het vuur tegen Tottenham Hotspur. Ondanks de comeback hebben de Toffees nu 11 Premier League-wedstrijden op Goodison Park tegen Spurs niet gewonnen (G8, V3).

De trainer van Everton, Sean Dyche, had voor vandaag slechts twee van zijn 19 wedstrijden tegen Tottenham gewonnen (G5, V12) en die slechte reeks leek zich voort te zetten toen de uitploeg binnen vier minuten de score opende. Destiny Udogie werd aan de linkerkant vrijgespeeld, waar hij de bal het strafschopgebied in schoof voor Richarlison die met een eenvoudige schuiver tegen zijn voormalige ploeg scoorde.

De cijfers
De cijfersFlashshare

The Toffees reageerden prima na de vroege achterstand, maar hadden moeite om noemenswaardige kansen te creëren. Na een half uur werd een hoekschop van Dwight McNeil bij de tweede paal teruggekopt door James Tarkowski, waardoor Dominic Calvert-Lewin de bal vanaf een meter binnen kon knikken. Spurs reageerde vervolgens op hun beurt goed op de gelijke stand en herstelde hun voorsprong nog voor de rust na opnieuw knap werk aan de linkerkant, dit keer van Timo Werner. Zijn pass op James Maddison werd doorgegeven aan Richarlison, waarna de Braziliaan vanaf de rand van het strafschopgebied de bal klinisch afmaakte.

Veel kansen

In een poging om de wedstrijd te beslissen, creëerden de Spurs na rust verschillende kansen die Jordan Pickford in het Everton-doel constant bezig hielden. Eerst raakte Pedro Porro met de bal de vuisten van de nummer 1 van Engeland, voordat Werner er niet in slaagde de keeper te verslaan toen hij één-op-één kwam te staan. Maddison was de volgende die een schot loste op Pickford, die opnieuw alles wat op zijn weg kwam pareerde en zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Net toen het erop leek dat Spurs de drie punten in de wacht zouden slepen, moesten ze boeten voor het uitblijven van een derde doelpunt, want Jarrad Branthwaite dook na een vrije trap op bij de tweede paal om Everton op gelijke hoogte te knikken. Door het gelijkspel staan de Toffees tijdelijk los van de degradatiezone in aanloop naar het bezoek van Luton Town aan Newcastle United. Ondertussen behoudt de ploeg van Ange Postecoglou haar positie in de top vier, maar kan er uitvallen als de overige uitslagen dit weekend tegenzitten.