City neemt koppositie in Premier League weer over van Arsenal na zege op Luton Town

Erling Haaland was weer trefzeker voor Manchester City
Erling Haaland was weer trefzeker voor Manchester CityAFP
Manchester City heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen. De ploeg van trainer Pep Guardiola won eenvoudig van Luton Town, dat achttiende staat: 5-1.

City nam al in de tweede minuut de leiding door een eigen doelpunt van de Japanner Daiki Hashioka, die een inzet van Erling Haaland van richting veranderde. Na ruim een uur verdubbelde de thuisploeg de marge via de Kroaat Mateo Kovacic. Het was pas zijn eerste doelpunt in de competitie voor City. Een kwartier voor tijd maakte Haaland er uit een penalty 3-0 van.

Ross Barkley deed tien minuten voor tijd nog wat terug namens Luton na een defensieve fout van City. In de 87e minuut maakte Jéremy Doku met een schuiver de 4-1 en in blessuretijd bepaalde verdediger Josko Gvardiol de eindstand.

Concurrenten

Nathan Aké zat op de bank bij de koploper, die niet in de sterkste formatie aantrad. Tahith Chong was bij Luton de enige Nederlander binnen de lijnen.

De spelersbeoordelingen van Flashscore
De spelersbeoordelingen van FlashscoreFlashsha.re

City kwam op 73 punten na 32 wedstrijden. Concurrenten Arsenal en Liverpool, die beide 71 punten hebben, komen zondag nog in actie. Arsenal neemt het thuis op tegen Aston Villa, Liverpool ontvangt Crystal Palace. Er zijn na dit weekend nog zes duels te spelen.

Blunderende keeper

Burnley verspeelde op knullige wijze een zege op Brighton & Hove Albion: 1-1. De tegen degradatie vechtende ploeg van trainer Vincent Kompany stond met 1-0 voor, maar tien minuten voor tijd blunderde keeper Arijanet Muric. Hij kreeg de bal teruggespeeld van Sander Berge, maar liet de bal onder zijn voet door glippen waardoor die in het doel verdween. Bij Brighton speelden Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke de hele wedstrijd.

De resultaten van deze speelronde tot nu toe
De resultaten van deze speelronde tot nu toeFlashsha.re

Er kwam ook geen winnaar in de wedstrijd tussen Nottingham Forest en Wolverhampton Wanderers. Matheus Cunha nam twee treffers voor zijn rekening namens Wolves en had zo een groot aandeel in de 2-2 remise. Keeper Mark Flekken boekte met Brentford een belangrijke zege op Sheffield United: 2-0. Voor Brentford was het de eerste overwinning sinds 10 februari.